Sinds Cristiano Ronaldo vriend en vijand verraste met zijn transfer naar Al Nassr trekken steeds meer Europese toptalenten naar het Midden-Oosten. Om er maar een paar te noemen: Karim Benzema (Al Ittihad), Rúben Neves (Al Hilal), Kalidou Koulibaly (Al Hilal), Roberto Firmino (Al-Ahli), Édouard Mendy (Al-Ahli) en ook N’Golo Kanté (Al Ittihad).

Fransman N’Golo Kanté tikt Belgische derdeklasser op de kop

Eerder deze maand werd bevestigd dat de voormalige middenvelder van onder meer Leicester City en Chelsea (waar hij zeven seizoenen speelde) tot een overeenkomst waar gekomen met Al-Ittihad, waar hij samen met zijn landgenoot Benzema zal gaan spelen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door N’Golo Kanté (@nglkante)

N’Golo Kante heeft voor vier seizoenen getekend en zal naar verluidt € 25 miljoen per seizoen gaan opstrijken, exclusief bonussen. Maar wat moet hij met al dat geld? Nou, een voetbalclub opkopen bijvoorbeeld. Net zoals Premier Leagie-speler Wilfried Zaha dat kortgeleden deed, samen met de Britse rapper Stormzy.

Royal Excelsior Virton

Op 1 juli wordt de liefkozende Fransoos ingelijfd als de eigenaar van de Belgische derdeklasser Royal Excelsior Virton. Hij volgt Flavio Becca op, die sinds 2018 de leiding heeft over de club. “Flavio is natuurlijk buitengewoon blij dat hij de sleutels van de club kan overhandigen aan N’Golo Kante, een eersteklas speler, niet alleen vanwege zijn voetbalkwaliteiten, maar ook en vooral vanwege zijn unaniem erkende menselijke kwaliteiten”, schrijft de clubleiding in een persbericht.

“Gedreven door zijn passie voor voetbal wil Kanté de structuur van de club voortzetten met het oog op het consolideren van de fundamenten, het stabiliseren van de staf en het opnieuw verbinden met de traditie. Net als N’Golo Kanté zullen werk, vrijgevigheid en nederigheid de ambities van RE Virton voor de komende jaren dragen.”

Hoewel de club niet al te best presteert – afgelopen seizoen degradeerde ze naar de hoogste amateurklasse – zijn er geen schulden, wat betekent dat Kante met een schone lei kan beginnen. Ondertussen zal hij het ook druk hebben bij zijn nieuwe werkgever, Al-Ittihad – die vorig seizoen de Saoedische Pro League-titel won en vijf punten voorsprong had op Cristiano Ronaldo’s Al-Nassr.