Manchester City heeft het gewoon geflikt. De club onder leiding van de driftige Pep Guardiola heeft de drie meest felbegeerde titels binnengehaald, ofwel treble; de Champions League (de eerste Europese titel van de club), de FA Cup en de landstitel.

Pep Guardiola ontvangt bonus voor zijn ongeëvenaarde prestatie

Het is alweer de tweede treble van de Catalaanse trainer. Eerder deed hij dat bij FC Barcelona, maar onlangs besloot hij dat kunstje dunnetjes over te doen bij zijn huidige werkgever.

Hoewel we Pep Guardiola meestal als een driftkikker langs – en zelfs over – de lijn zien blèren en allerlei tactische gebaren maken, heeft hij kennelijk een klein hartje en heeft hij de werknemers van Manchester City bedankt op zijn geheel eigen manier. Na de veelbesproken treble besloot hij namelijk zijn Champions League-bonus te verdelen onder het personeel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PepTeam (@pepteam)

Afgelopen weekend was Manchester City in de finale van de Champions League met 1-0 te sterk voor Internazionale. Volgens de Britse tabloid The Daily Mail had Guardiola dankzij deze overwinning recht op een bonus van zo’n £ 750.000 (omgerekend bijna € 877.000), maar inplaats van zijn eigen vermogen te spekken, heeft de succesvolle trainer uit Spanje het volledig bedrag aan medewerkers, zoals de receptionisten en beveiligers, van de The Citizens geschonken.

Dat is zijn manier om waardering te tonen aan iedereen die heeft geholpen het het meest buitengewone seizoen in de geschiedenis van City waar te maken.

Abu Dhabi

Als onderdeel van de Treble-viering reisde Guardiola samen met City-topman Ferran Soriano en voetbaldirecteur Txiki Begiristain af naar Abu Dhabi voor een ontmoeting met Sheikh Mansour, de welvarende eigenaar van de club. Guardiola plant nu een lange vakantie met zijn gezin na het turbulente seizoen.

Hoewel er enige onzekerheid heerste besloot hij vorig jaar toch een krabbeltje te zetten onder een nieuwe contract van Manchester City, wat inhoudt dat hij tot de zomer van 2025 bij Etihad blijft. “Ik kan iedereen bij de club niet genoeg bedanken voor het vertrouwen in mij. Ik ben hier gelukkig en comfortabel. Ik heb alles wat ik nodig heb om mijn werk zo goed mogelijk te doen”, zei hij destijds.