Wilfred Genee heeft onlangs een aanbod afgeslagen om in een gesponsorde Porsche te rijden. Hoewel BN’ers meestal geen enkel probleem hebben om z’n gesponsorde bak in ontvangst te nemen, vindt Genee het niet alleen proleterig, maar ook niet passen in de huidige tijdsgeest.

Wilfred Genee weigert Porsche

Genee wordt niet door iedereen op het schild gehesen, maar het feit dat hij rekening wil houden met de moeilijke tijden waarin veel mensen momenteel verkeren zegt wel iets over zijn persoonlijkheid.

In het voetbalpraatprogramma dat hij presenteert, Vandaag Inside, rijdt trouwens bijna iedereen in een simpele auto. Jan Boskamp rijdt een Nissan Almera, Johan Deksen is op aanraden van Genee gevallen voor Volvo en René van der Gijp steekt er bovenuit met een Mercedes E Coupe en een Mercedes GLE 450, terwijl hij het liefst achter het stuur van zijn Smart kruipt.

Gert Verhulst snapt zijn beslissing niet

In zijn programma The Friday Move op de BNR Nieuwsradio vertelt Genee dat hij een aanbod had gekregen voor een Porsche, maar dat hij het had geweigerd omdat hij zichzelf geen Porsche-rijder vindt. ” “Ik kreeg laatst een heel mooie auto aangeboden en dat heb ik geweigerd. Een Porsche was dat. Dat was dan weer een reclamedeal enzovoorts”, aldus Genee. “Het grappige is, ik heb gezegd: ‘Ik vind mezelf geen Porsche-rijder”. Maar niet alleen dat. Hij vervolgt: “Het gaat slecht in Nederland, mensen hebben het moeilijk en dan kom je in een Porsche aanrijden.”

Miljonair en Studio 100-oprichter Gert Verhulst is van mening dat Wilfred het gewoon had moeten doen en zich net zoveel moet aantrekken wat mensen erover zouden denken. Hij vertelde hoe hij zelf ooit verlegen was om zijn dure auto te tonen, maar dat hij dat gevoel inmiddels heeft losgelaten. Wilfred gaf aan dat hij het nog wel lastig vond om die stap te zetten.

Ergens heeft Verhulst natuurlijk een punt, maar het is alsnog verfrissend om te zien dat een publieke figuur als Wilfred Genee de behoefte voelt om verantwoordelijk te handelen en te overwegen hoe zijn acties op anderen kunnen overkomen.