Ook Dries Roelvink, de zanger met de gele badslip, is dit jaar op vakantie gegaan. Maar dat doet hij nét even anders dan de meeste Nederlanders. De bestemming is niet per se speciaal, maar de hoeveelheid geld dat hij spendeert in één dag, daar kunnen sommigen enkel en alleen van dromen.

Vakantiebudget van Dries Roelvink en co

Gedurende zijn reis richting het betaalde voetbal, kwam Roelvink erachter dat hij een passie heeft die belangrijker was dan de sport. Sinds dat hij in 1985 mee besloot te doen met een talentenjacht op het Rembrandtplein treed hij op in het hele land.  Sindsdien heeft hij meer muziek uitgebracht en is zijn gage blijven stijgen.

Naast zijn muzikale carrière is Dries Roelvink ook bekend vanwege zijn deelname aan verschillende Nederlandse televisieprogramma’s en realityshows. Hij is dé ster in tv-show ‘De Roelvinkjes’, waarmee hij zichzelf heeft gevestigd als televisiepersoonlijkheid.

Op Instagram is hij ook zeer actief. We zien hem in driedelig kostuum door de vertrekhal wandelen, wijn proeven zoals alleen een gerespecteerde sommelier dat zou doen en hij plaats sporadisch vakantiefoto’s- video’s. Momenteel is hij samen met zijn gezin het weelderige Saint-Tropez aan het verkennen. En daar ‘heurt’ natuurlijk wijn bij.

“We doen helemaal niet gek voor dat geld hoor”

“Ik ben natuurlijk van de wijn. Op de wijnkaart staan soms flesjes van € 65.000, dus ik zei tegen Dave (zijn zoon, red): ‘Ik moet me nu niet gaan vergissen en de verkeerde gaan aanwijzen.’ Haha! Ik heb er uiteindelijk een besteld van € 130.” Dat valt allemaal prima in zijn dagbudet. Tegen Weekend vertelt de volkszanger namelijk dat hij gemakkelijk een paar honderd euro per dag stukslaat. “Als je een beetje normaal doet hier, ben je rond de € 500 á € 600 kwijt per dag, met z’n tweeën. Buiten de kosten van het hotel om.”

Vaders Roelvink is niet helemaal de realiteit verloren. Ook hij weet dat dit niet gebruikelijk is, maar hij heeft er hard voor gewerkt, vindt hij. “Ik ben in de positie om dat te kunnen doen, op mijn leeftijd. Maar we doen helemaal niet gek voor dat geld hoor.”