Afgelopen jaar mocht ondernemer, autofreak en YouTuber Jon Olsson voor de zoveelste keer een nieuw speeltje tot zijn wagencollectie verwelkomen. Een zwarte Rolls-Royce Phantom EWB Mansory om precies te zijn. Maar in de tussentijd is er weer wat geschoven, zo kocht hij in mei jongstleden zijn vierde Audi RS6, wat heeft geleid tot de verkoop van deze Britse luxewagen.

Rolls-Royce Phantom EWB Mansory

Een standaard Phantom laat al koppen draaien, maar die van Olsson is nog een stuk specialer. En dat dankzij het team van het Nederlandse DTMobility. Eerder werkte dit bedrijf uit Oisterwijk ook al aan Olsson’s G-klasse, bijgenaamd Lord Hans the G, en aan zijn Wraith. Kennelijk vielen die werkzaamheden goed in de smaak bij de Zweed, want waarom zou hij anders opnieuw met hen in zee gaan?

Enfin. DTMobility heeft de Long Wheel Base-versie, waardoor ‘ie 220 mm langer is dan een standaard Phantom, uitgerust met limited-edition velgen, carbon fiber details en een two-tone kleurdeling. Ook werd de kenmerkende Spirit of Ecstasy zwart gespoten, de luchtvering is verlaagd en een nieuw custom dashboard siert de voorkant van de cabine.

Net als de buitenkant is het interieur helemaal zwart gemaakt. Inderdaad, allemaal cosmetische ingrepen, maar ook de aandrijflijn is onder handen genomen. Met een motor die is opgevoerd tot maar liefst 800 pk, moet het een ongeëvenaarde rijervaring betekenen. Zeker in combinatie met de massagestoelen, terwijl het sterrenplafond de nodige sfeer toevoegt.

Volgens de aanbieding van Select Cars werd de sedan (2019) destijds nieuw verkocht door Rolls Royce België en vervolgens geïmporteerd naar Zweden. De aangepaste Phantom heeft slechts 9.9000 kilometer op de teller staan en staat momenteel te koop voor nagenoeg 6 miljoen Zweedse kronen, wat overeenkomt met zo’n € 510.000.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jon Olsson (@jonolsson1)

Er is relatief weinig mee gereden, terwijl Olsson behoorlijk wat geduld moest opbrengen tijdens de levering. Omdat hij destijds bezig was met een verhuizing waren de papieren niet op orde, waardoor hij een aantal maanden moest wachten. Dat komt nog eens bovenop de levertijd. Al met al nam het ongeveer een jaar in beslag.