Met zijn karakteristieke no-nonsense benadering en onconventionele aanpak met betrekking tot het leiden van zijn vakantieparken heeft Peter Gillis (61) het geschopt tot een populaire persoonlijkheid onder het kijkerspubliek. Tegenwoordig heeft hij zijn status als beruchte realityster omarmd, maar hij is en blijft een ondernemer. En ondernemers, die krijgen ook tegenslagen te verduren.

Verkoop van Oostappen Vakantiepark Marina Beach afgeketst

Peter’s ondernemende geest blijft hem leiden naar nieuwe uitdagingen. Zo stond hij op het punt om Oostappen Vakantiepark Marina Beach, het vakantiepark dat veelvoudig onder de aandacht is gekomen in ‘Massa is Kassa’, te verkopen voor maar liefst € 61 miljoen, maar die transactie is stukgelopen.

Peter Gillis heeft zelf de intentieovereenkomst voor overname ontbonden. Maar waarom? Braakmaneiland Projectontwikkeling, de potentiële kooppartij, bleek namelijk niet helemaal betrouwbaar te zijn, waardoor Oostappen Groep Vakantieparken zich genoodzaakt voelde om de onderhandelingen te beëindigen. Marina Beach in Zeeland zou de grote financiële klapper moeten worden van de realityster Gillis. De deal van het 60 hectare grote vakantiepark, inclusief tropisch zwemparadijs, werd in 2020 gemaakt.

Marina Beach is eerder vaker in het nieuws vanwege de arbeidsmigranten die daar gehuisvest werden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Peter Gillis (@petergillisoostappen)

Piet van Alten, eigenaar van Braakmaneiland Projectontwikkeling, had de overname geïnitieerd, maar in de daaropvolgende jaren werd er geen millimeter progressie geboekt. Aan een dood paard trekken heeft geen nut, dus gaat het hele koopfestijn simpelweg niet door. In een laatste wanhoopspoging eiste Gillis dat Van Alten een bankgarantie van € 80 miljoen moest tonen, maar wederom liet Van Alten van zich afweten, meldt Quote.

Het zit allemaal niet mee voor Gillis… Naast deze zaak wordt hij ook nog vervolgd voor belastingfraude en is hij nog zeker niet af van zijn ex-vriendin Nicol Kremers, wie na het sluiten van een deal met Talpa niet meer te zien is in realityshow Massa is Kassa. Van medelijden is echter geen sprake, want Gillis kan vast en zeker troost vinden in zijn nieuwe villa, kasteel, auto- en motorcollectie of bij zijn nieuwe vriendin.

Bovendien is het ook rumoerig op zijn vakantiepark in Arnhem. Gasten zijn daar namelijk plotseling de dupe geworden van het zoveelste conflict tussen Peter Gillis en de gemeente. Door het akkefietje zijn de horecavoorzieningen gesloten, wat bij de gasten in het verkeerde keelgat is geschoten.