Parijs is een charme en elegante stad, maar tegelijkertijd ook een broeinest van criminaliteit. Nu de kruitdampen van de nationale protesten in Frankrijk, naar aanleiding van de dood van de 17-jarige Nahel, zijn opgetrokken, hebben gewapende overvallers toegeslagen en voor een waarde van € 10 á € 15 miljoen aan juwelen gestolen.

Parijse juwelierszaak van het Zwitserse Piaget overvallen

De roof vond plaats in de beroemde Piaget-boetiek, gelegen aan de exclusieve Rue de la Paix, grenzend aan het beroemde Place Vendôme. Opmerkelijk genoeg raakte niemand gewond bij het incident.

De brutale caper werd naar verluidt uitgevoerd door een drietal verdachten, bestaande uit twee mannen en een vrouw, die rond lunchtijd het chique etablissement bestormden en kostbare schatten van de winkel meenamen.

Place Vendôme is de thuisbasis van verschillende juweliers, horlogemakers en luxemerken, waardoor er regelmatig dergelijke overvallen plaatsvinden. In mei vorig jaar beroofden gewapende dieven een horloge- en juwelier van Chanel in de buurt en gingen er vervolgens op motorfietsen vandoor. Ook de winkels van Bulgari en Chaumet zijn in de afgelopen jaren beroofd.