De sjeik Hamad Bin Hamdan Al Nahyan is miljardair, lid van de koninklijke familie van de Verenigde Arabische Emiraten en zijn autocollectie heeft het Guinness World-record voor de grootste verzameling 4×4-voertuigen. In de jaren ’90 vergaarde de royal de bijnaam ‘Rainbow Sheikh’, omdat hij Mercedessen in alle kleuren van de regenboog opkocht als huwelijkscadeau. Sindsdien is zijn collectie blijven groeien en het grootste lid daarvan, is zijn vergrootte Dodge Power Wagon.

Replica van een Dodge Power Wagon: grootste pick-up ter wereld

Hoewel de Dodge op zich al geen kleintje is, is de aangepast versie van de sjeik naar verluidt acht keer (!) zo groot. Het model is het favoriet van Al Nahyan en als eerbetoon liet hij de replica bouwen. Om ‘m wendbaar te maken werden de banden ingeruild banden die doorgaans gebruikt worden bij het transporteren van boorplatforms.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Yaniv Sosner (@yanivsosner)

Om het megalomane voertuig in beweging te krijgen is er nogal wat kracht nodig. De pick-up wordt aangedreven door een Detroit Diesel 6-in-lijn die 300 pk produceert. Er zit zelfs een geldig kenteken op, waardoor het legaal is om door de straten van Abu Dhabi te rijden. En al zou dat niet zo zijn: hij is de lid van de royale familie, dus voor hem zou vast en zeker toch een uitzondering gemaakt worden. Echter zullen er weinig kilometer mee afsleten worden, want het project wordt tentoongesteld in het Emirates National Auto Museum.

In 1994 reisde TopGear-presentator Jeremy Clarkson af naar de golfstaat om het kolossale voertuig met eigen ogen te aanschouwen

Onder het voertuig is een woning verscholen met vier slaapkamers en een patio

Echter hebben we het meest indrukwekkende voor het laatst bewaard. Onder de cabine zit namelijk een deur die leidt tot een heus gemeubileerd herenhuis met vier slaapkamers, een woonkamer, badkamers en een patio ingebouwd in de achterklep. Aangezien geen enkele bedrijfshal groot genoeg is, vond de bouw van het op maart gemaakte voertuig plaats in de woestijn.

Eerder schreven we al over zijn immense Hummer van 6,6 meter hoog en 14 meter in lengte en zijn opvallende 10 meter lange SUV.