Terwijl Rolls-Royce het doek liet vallen van ’s werelds duurste auto, heeft ook Lamborghini de Monterey Car Week gebruikt om een nieuw model te presenteren. Het Italiaanse automerk heeft namelijk de Lanzador conceptcar onthuld, de eerste volledig elektrische Lambo.

Lamborghini Lanzador

Op eerste oogopslag lijkt het op de Huracán Sterrato, maar dit model wordt niet gezien als slechts een blauwdruk, maar juist een vroege blik op de eerste elektrische auto én de elektrische toekomst van de autofabrikant. Tegen 2024 wil het merk de line-up volledig geëlektrificeerd hebben.

Met een innovatief Gran Turismo 2+2-concept onderscheidt de Lanzador zich door zijn ontwerp “dat rebels en futuristisch is”, maar toch het “onmiskenbare DNA van Lamborghini behoudt”. Stephan Winkelmann, voorzitter en CEO van Automobili Lamborghini, merkte op:”Met dit concept luiden we een nieuw autosegment in, de Ultra GT, die klaar staat om klanten een nieuwe en ongeëvenaarde rijervaring te bieden, een die typisch Lamborghini is, dankzij baanbrekende technologieën.”

Aandrijflijn van de krachtige Lanzador

Aangezien de Lanzador zich nog wel even in de conceptfase bevindt, zullen er niet al te veel concrete details nar buiten worden gebracht. Wel spreekt Lamborghini over twee elektromotoren, “één voor elke as”, en één megawatt aan piekvermogen, wat overeenkomt met zo’n 1.341 pk. Niet mis dus. Om dit kracht bij te zetten is er oponieuw gekenen om het meeste uit aerodynamica te halen en de aerodynamische efficiëntie in de verschillende rijmodi te maximaliseren.

De bestuurder en zijn gasten nemen plaats in het futuristische interieur, bestaande uit duurzame materialen, zoals merinowol en geregenereerde koolstofvezel, “Sommige niet-zichtbare plastic elementen, zoals het schuim in de sportstoelen, zijn gemaakt van 3D-geprinte gerecyclede vezels.”

Naar verachting zal dit model in 2028 daadwerkelijk verschijnen als alternatief voor andere dure elektrische auto’s.