Mohamed Ihattaren liet eerder deze maand de vraagprijs van zijn herenhuis in Vleuten € 45.000 verlagen. Een toekomstige verkoop is echter nog ver weg, want twee deurwaarders hebben beslag gelegd op de woning.

Eigenaar meubelbedrijf laat niet met zich “sollen”

Deze deurwaarders zijn gestuurd door waterschap de Dommel en meubelbedrijf Sucasa, blijkt uit berichtgeving van De Telegraaf. Vural Bilgili, eigenaar van Sucasa, heeft nog € 2.800 tegoed van de Nederlandse profvoetballer, die getekend heeft bij de Turkse ploeg Samsunspor. Diverse pogingen, waaronder een mailtje naar toenmalig Ajax-directeur Edwin van der Sar, om het met Ihattaren leverden geen resultaat op, waardoor Bilgili geen andere mogelijkheid meer dan juridische stappen ondernemen.

“In 2021 heeft hij bij ons meubels gekocht voor zijn moeder. Een deel heeft hij betaald, maar de eettafel ter waarde van € 2.800 niet”, zegt Bilgili. “Deze procedures kosten mij veel geld, maar ik laat niet met mij sollen.”

Woning Ihattaren Vleuten

Foto: Funda

Op 15 maart vond er een rechtszaak plaats waarin Bilgili in het gelijk werd gesteld. Ihattaren zelf kwam overigens niet opdagen en liet verder ook niets van zich weten. Eerst werd er geprobeerd beslag te leggen op zijn twee auto’s, maar die waren geleased of gehuurd. Daardoor werd de keuze gemaakt op beslag te leggen op zijn woning.

Prijsverlaging van het huis van Mohamed Ihattaren

Het betekent een interessante wending aan in verkoop-saga van zijn huis. De woning van 188 m² zou nu namelijk gedwongen verkocht kunnen worden voor een prikkie. Daarnaast is de vraagprijs van zijn herenhuis al verlaagd naar 850.000: een stuk minder dan de oorspronkelijke vraagprijs van € 925.000. Het is bovendien niet eerste keer dat er in de recente geschiedenis een huis van hem aan de man wordt gebracht, want afgelopen jaar verscheen ook zijn villa in Tilburg op Funda. Vraagprijs? € 1,3 miljoen.

Wat een tragedie. Dit zou zo eenvoudig vermeden kunnen zijn. Hij heeft overduidelijk voldoende geld om de openstaande rekeningen af te betalen, maar nu dreigt hij zijn huis te verliezen door een eettafel. Een eettafel mensen!

Het is nog altijd onduidelijk waar Ihattaren zich allemaal precies mee bezighoudt. Maar het gerucht dat zijn broers geen contact meer met hem hebben, de brandstichting van zijn Porsche Panamera en het uitlenen van zijn auto aan serieuze criminelen, suggereren dat hij zich heeft omringd met behoorlijk verkeerde mensen, zoals misdaadjournalist John van den Heuvel al pretendeerde.