De 10 rijkste mensen ter wereld zijn in totaal ruim $ 1,1 biljoen waard. En hoewel we ondertussen al vrij bekend zijn met de top 3 uit deze lijst, zijn we wel benieuwd wie zich momenteel in de top 10 rijkste mensen ter wereld bevinden.

10. Francoise Bettencourt Meyers

Françoise Bettencourt Meyers

Francoise Bettencourt Meyers is de rijkste vrouw ter wereld. Als CEO van L’Oreal heeft ze het ver weten te schoppen. Zo ver zelfs dat ze nu de tiende plaats van de wereld heeft mogen innemen. Meyers is de kleindochter van de oprichter van het cosmeticabedrijf en heeft nu samen met haar familie een aandeel van 33 % in L’Oreal. In 2017 erfde ze haar fortuin nadat haar moeder kwam te overlijden. Haar geschatte vermogen bedraagt momenteel $ 80,7 miljard.

9. Steve Ballmer

Deze Amerikaanse miljardair heeft zijn succes te danken aan het softwarebedrijf Microsoft, waar hij van 2000 tot 2014 CEO van was. Hoe heeft hij dit succes weten te bereiken? Hij was klasgenoot van Bill Gates, waarna hij in 1980 de 30e werknemer werd die bij Microsoft aan de slag ging. Nu heeft hij een vermogen van $ 80,9 miljard weten op te bouwen.

8. Mukesh Ambani

Mukesh Ambani

De rijkste man van India mag zichzelf ook tot één van de rijkste ter wereld benoemen. Ambani runt Reliance Industries, een bedrijf dat belangen heeft in petrochemie, olie en gas, telecom en detailhandel. Het is eigenaar van Network18, een licentiehouder van Forbes Media, en het Mandarian Oriental hotel in New York. Reliance Industries werd in 1966 opgericht door Dhirubhai Ambani, de vader van Mukesh Ambani. Echter stierf de man in 2002, waarna de familie het fortuin verdeelde. Mukesh Ambani heeft momenteel een geschat vermogen van $ 83,3 miljard.

7. Carlos Slim Helu

Slim is de rijkste man van Mexico, wat hij voor elkaar wist te krijgen door samen met zijn familie eigenaar te zijn van América Móvil, het grootste mobiele telecombedrijf van Latijns-Amerika, met vestigingen in minstens 15 landen. Daarnaast bezit de man ook belangen in Mexicaanse bouw-, consumptiegoederen-, mijnbouw- en vastgoedbedrijven. Momenteel wordt zijn vermogen geschat op $ 89,9 miljard.

6. Bill Gates

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bill Gates (@thisisbillgates)

De oprichter van Microsoft, Bill Gates, staat al jaren ergens bovenaan de lijst. Zo was hij van 1995 tot 2017 zelfs de rijkste persoon ter wereld. Met een passie voor computerprogrammering verliet Gates in 1975 Harvard University om met zijn vriend Paul Allen het softwarebedrijf te starten. Hij was 25 jaar CEO van het bedrijf en bleef voorzitter tot 2014. In 2020 is hij officieel uit het raad van bestuur gestapt. Zijn vermogen bedraagt momenteel ongeveer $ 104,9 miljard.

5. Warren Buffett

Warren Buffet is de eigenaar van het investeringsconglomeraat Berkshire Hathaway, dat eigenaar is van tientallen bedrijven, waaronder verzekeraar Geico, batterijfabrikant Duracell en restaurantketen Dairy Queen. Daarnaast heeft hij de Giving Pledge met Bill Gates en Melinda French Gates in 2010 gecreëerd. Tot nu toe heeft hij $ 51,5 miljard aan Berkshire Hathaway-aandelen gedoneerd aan de Gates Foundation en de stichtingen van zijn kinderen, wat hem de meest genereuze miljardair ter wereld maakt. Zijn vermogen bedraagt ongeveer $ 106,4 miljard.

4. Larry Ellison

Ellison is medeoprichter van Oracle, een softwarebedrijf dat in 1977 is ontstaan. Tot 2014 leidde hij het als CEO, nu is hij voorzitter en Chief Technology Officer van het bedrijf. In 2012 kocht Ellison het Hawaiiaanse eiland Lanai voor $ 300 miljoen, waar hij in 2020 naartoe verhuisde. Daarnaast heeft Ellison geïnvesteerd in het autobedrijf Tesla en was van 2018 tot en met 2022 lid van de raad van bestuur.

3. Jeff Bezos

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jeff Bezos (@jeffbezos)

In 1994 richtte Bezos het online retailbedrijf Amazon op, wat begon als een kleine online boekverkoper gerund vanuit zijn garage in Seattle. Echter groeide het retailbedrijf zo erg dat hij in 2017 Bill Gates inhaalde om rijkste persoon ter wereld te worden. Gates en Bezos wisselden af ​​en toe de twee rijkste plekken uit, maar Bezos werd van 2018 tot 2021 de rijkste man ter wereld genoemd. Momenteel bezit de CEO van Amazon zo’n $ 117,4 miljard.

2. Elon Musk

Musk heeft vele titels op zijn naam staan. Zo is hij de oprichter en CEO van autobedrijf Tesla, de oprichter en CEO van SpaceX én sinds 2022 de eigenaar van social mediaplatform Twitter. Momenteel bezit hij 23% van Tesla tussen aandelen en opties, maar heeft meer dan de helft van zijn aandelen in onderpand gegeven voor leningen. Het autobedrijf blijft ondanks alles goed voor ongeveer tweederde van zijn fortuin. Een fortuin dat momenteel neerkomt op ongeveer $ 196,5 miljard.

1. Bernard Arnault

Bernard Arnault

De rijkste man van Frankrijk heeft ook de titel van rijkste persoon ter wereld gevangen. Als eigenaar van Louis Vuitton Moët Hennessy heeft hij zo’n 70 mode- en cosmeticamerken op zijn naam staan, met onder meer Louis Vuitton, Christian Dior, Moet & Chandon en Sephora. Vier van zijn vijf kinderen werken in delen van het LVMH-imperium. Momenteel heeft hij $ 210,8 miljard op zijn naam staan.