Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zo ver: de langverwachte biografie van Tesla en SpaceX-CEO Elon Musk is eindelijk hier. Geschreven door niemand minder dan de koning van de biografieen, Walter Isaacson, die onder andere de boeken van Steve Jobs en Leonardo Da Vinci op zijn naam heeft staan. En in het boek staan wat opmerkelijke dingen, waarde lezer. Wij van Pure Luxe zetten het voor je op een rijtje.

1. Musk ging out van vodka tijdens meeting in Moskou

Na een avond stevig stappen in Parijs had Musk een meeting in Moskou. Gewoon, even wat raketten kopen, uw standaard dinsdagmiddag. Echter had de founder van SpaceX een stevige kater, en als je zaken wilt doen met Russen, dan wordt er vodka gedronken. Dat is cultuur. De shots vielen echter niet goed bij Elon, sowieso geen grote drinker, en de ondernemer verloor bewustzijn. U kunt het al raden: de deal is niet doorgegaan.

2. De voormalig rijkste man ter wereld wordt willekeurig getest op verdovende middelen in zijn bloed

We kunnen het ons nog goed voor ogen halen: Joe Rogan en Elon Musk, samen aan tafel, lurkend aan een pretsigaret. Het ging goed viral en de aandelen van Tesla crashede aanzienlijk. Uiteindelijk is alles weer goed gekomen, maar een bijkomstigheid van dit incident is dat NASA, een overheidspartij en één van de grootste klanten van SpaceX. In Amerika zijn ze niet gediend van dit soort geintjes en dus, indien de 52-jarige Zuid-Afrikaan zaken met NASA wou blijven doen, moest hij af en toe een testje doen. “Fortunately,” vertelt hij, “I really don’t like doing illegal substances.”

3. De reden dat Elon de naam van een grotduiker op social media bedoezelde

Even terug in de tijd: Het is 2018, er zitten Thaise kinderen al dagen vast in een grot maar er is licht aan het eind van de tunnel. Een duiker slaagt erin de kinderen uit de grot te redden, en wat heeft Elon erover te zeggen? Hij maakt de held op Twitter (nog ver voor het platform in Musk’s bezit kwam) uit voor iemand die aan kinderen zit. Niet heel chique. Later herhaalt hij deze uitspraak ook nog eens bij Buzzfeed. Tot de dag van vandaag heeft Elon deze uitspraak niet onderbouwd, maar de Tesla-investeerders waren woest. Ze waren wel wat gewend van Elon maar dit was van een ander kaliber. Uiteindelijk is het relletje overgewaaid maar Elon’s broer, Kimbal, zegt in het boek: “It was a result of him just being in awful grief about Amber,” het was namelijk net een klein jaar uit met de bijzonder knappe actrice Amber Heard. Tja. Wat een gebroken hart wel niet met je kan doen.

4. De CEO ligt regelmatig op de grond tijdens meetings wegens een akkefietje met een sumoworstelaar

Wie kan zich nog herinneren dat Musk en Zuckerberg samen de kooi in zouden klimmen om hun rivaliteit uit te vechten? Helaas is dit nooit realiteit geworden, zonde, en Musk citeert als een van de redenen een oude rugblessure. Hoe hij die heeft opgelopen? Hij vierde zijn 42e verjaardag op een vrij unieke manier, het thema was namelijk ‘Japanse Steampunk’. Op het feest waren zowel Elon als kompanen verkleed als samurai strijders en werd er onder andere gesumoworsteld. Weer eens wat anders dan bowlen. Musk beweert tegen Isaacson dat hij een 150-kilo wegende sumo worstelaar met een judoworp tegen de grond heeft weten te werken, maar wel met een serieuze rugblessure als gevolg. Tot de dag van vandaag heeft hij soms last van zijn rug, vandaar ook dat hij soms even moet gaan liggen tijdens een meeting.

Dit zijn maar een paar van de vele capriolen die Musk met regelmaat uithaalt. Weet u bijvoorbeeld nog hoe hij een 19-jarige die zijn vluchtdetails deelde probeerde af te kopen? Om nog maar te zwijgen over het hele Twitter-fiasco. Hoe dan ook, wijhebben nu al zin in het volgende relletje!