Investeren in Bitcoin kan veel geld opleveren, zolang u uw wachtwoord niet vergeet. Maar in plaats van Bitcoins te kopen, kan je ze ook zelf ‘farmen’. Meestel gebeurt dit met krachtige videokaarten in speciaal aangelegde apparaten, maar het kan ook anders. Een Amerikaan genaamd Simon Byrne vond het een goed idee om zijn BMW i8 om te bouwen tot een ware cryptomining-machine, maar gezien de daling van de Bitcoin, zetten hebben vraagtekens of de eigenaar er nu ook nog zo blij mee is.

BMW i8 als cryptoming-machine

De meeste supercars met middenmotor worden geleverd met een glazen motorkap die een voorproefje biedt van de beestachtige krachtcentrale die erachter verschuild ligt. Maar in plaats van een ronkende V12-motor ligt dit exemplaar vol met Nvidia GeForce RTX 3080 videokaarten – en elementen om ze draaiende te houden.

Zijn motivatie? “Gewoon om gamers te irriteren.” Dankzij veel interesse van cryptominers en gamers is er een enorm tekort aan deze felbegeerde videokaarten. Wereldwijd wachten velen gretig af tot de grafische kaarten worden aangevuld.

Winstmarge

Het cryptomining-platform op wielen is eigendom van bitcoin-ondernemer Simon Byrne, die een fortuin heeft verdiend met de cryptocurrency. Het zou in staat zijn om een ​​winst van $128.088 per jaar te genereren. Althans, dat was de inschatting, maar daar is in de afgelopen maanden weinig van terechtgekomen.

BMW-i8-cryptomining-2

Terugkomend op het verdienstelijke bouwplatform. Simon Byrne monteerde zes Nvidia RTX 3080’s videokaarten in zijn BMW i8. De cryptominer zegt dat hij probeert een cryptocurrency ‘utopie’ wilt bouwen. De BMW die bijna $150.000 kost, draagt ​​een kenteken uit Nevada met de tekst ‘HODLER’ – term gebruikt voor houders van cryptocurrency.

i8

Een eerder project van Simon Byrne met 78 78 NVIDIA RTX 3080 videokaarten

Byrne vertelde aan Tom’s Hardware dat het batterijpakket van de hybride krachtig genoeg is om de mobiele mijnbouwinstallatie te laten draaien. Dit moet toch wel de snelste cryptomining-rig zijn ter wereld.

De BMW i* heeft een gecombineerd vermogen van 369 pk, waarmee hij in 4,4 seconden van 0 naar 100 km / u kan rijden. Er is echter een probleem. De achterklep moet open blijven, anders raakt het raken de verschillende onderdelen in no-time oververhit. Niet heel diefstal-proof, dus we hopen voor hem dat hij een garage heeft.