Een auto die kan drijven. Een SUV zelfs. Wij stonden ook versteld. Maar hij bestaat echt.

De BYD Yangwang U8, een luxueuze offroad SUV met amfibische capaciteiten en een krachtige hybride aandrijving, vormt de nieuwste aanwinst in het indrukwekkende wagenpark van het Chinese merk BYD. Dankzij zijn opvallende ontwerp en geavanceerde technologieën heeft deze SUV het potentieel om serieuze concurrentie te bieden aan namen zoals de Mercedes-Benz G-Klasse en de Range Rover.

Een Indrukwekkende Verschijning

Wat meteen in het oog springt bij de BYD Yangwang U8 is zijn imposante verschijning. Het robuuste ontwerp straalt kracht en betrouwbaarheid uit, waardoor het voertuig perfect geschikt is voor avontuurlijke offroad-ritten. Of het nu gaat om modderige bergpaden of ruig terrein in de woestijn, deze SUV kan elke uitdaging met gemak aan.

Een Suv met 1200pk die tot zijn raam onderwater kan

Een Unieke Amfibische Capaciteit

Wat deze SUV echt uniek maakt, is zijn vermogen om moeiteloos door water te navigeren. Met zijn amfibische capaciteiten kan de BYD Yangwang U8 zich tijdelijk omvormen tot een boot, waardoor hij zelfs onder water kan rijden met alleen de ramen boven het wateroppervlak. Dit maakt hem bijzonder geschikt voor gebieden waar overstromingen frequent voorkomen.

Een Suv met 1200pk die tot zijn raam onderwater kan

Weerbestendig en Veilig

Om ervoor te zorgen dat de BYD Yangwang U8 bestand is tegen extreme weersomstandigheden, zoals hevige regenval en overstromingen, is het voertuig uitgerust met speciale afdichtingen en versterkte componenten. Hierdoor blijft het interieur droog en kunnen de inzittenden veilig en comfortabel blijven, terwijl ze door het water manoeuvreren.

Kracht en Bereik

Met een topsnelheid van 3 km/u in het water kan de BYD Yangwang U8 zich vlot voortbewegen en soepel om obstakels heen manoeuvreren.

Naast zijn indrukwekkende offroad en amfibische capaciteiten beschikt de BYD Yangwang U8 over een krachtige hybride aandrijving. Met maar liefst 1200 pk aan vermogen is deze SUV in staat om snelle acceleraties te realiseren en hoge snelheden te bereiken, zowel op verharde wegen als ruig terrein.

Wat deze hybride aandrijflijn nog aantrekkelijker maakt, is het indrukwekkende bereik van 1000 kilometer. Dit betekent dat je met de BYD Yangwang U8 lange afstanden kunt afleggen zonder je zorgen te hoeven maken over het opladen van de batterijen of bijtanken.

Een Suv met 1200pk die tot zijn raam onderwater kan

De doelgroep voor de BYD Yangwang U8 is divers. Zowel avontuurlijke autoliefhebbers als mensen die vaak te maken hebben met extreme weersomstandigheden zullen baat hebben bij deze SUV. Denk aan expeditieleiders, natuurliefhebbers, hulpverleners en anderen die behoefte hebben aan een betrouwbaar voertuig dat hen overal naartoe kan brengen, zelfs onder water. Roadtrip naar Atlantis?

Eerder schreven we al over deze Tesla-killer van Yangwang. We zijn nieuwsgierig wat het Chinese automerk nog meer voor ons in petto heeft.