In de wereld van elektrische voertuigen heeft China zichzelf bewezen als een serieuze speler. Met merken als BYD die indrukwekkende EV’s op de markt brengen, wordt de concurrentie met gevestigde namen zoals Tesla steeds intenser. Een van de nieuwste spelers in dit veld is YangWang, een luxemerk dat onlangs zijn derde model heeft aangekondigd: de U6.

Wat maakt deze Chinese elektrische auto zo bijzonder? Het antwoord ligt in zijn aerodynamica. YangWang beweert dat de U6 een ultralage luchtweerstandscoëfficiënt (Cd) van 0.195 zal hebben, waardoor het een van de meest aerodynamische auto’s ter wereld wordt. Dit betekent dat hij nog efficiënter zal zijn dan zowel de Tesla Model S Plaid als de Lucid Air, beide bekend om hun uitstekende prestaties en bereik.

Een strak design geïnspireerd door de grote namen

Het ontwerp van de U6 is duidelijk geïnspireerd door iconische modellen zoals de Tesla Model S en Porsche Taycan. Het exterieur toont een laagliggende houding, camera’s in plaats van zijspiegels en uitschuifbare deurgrepen. Daarnaast is er ook een actieve achterspoiler en wielkappen om de aerodynamica verder te verbeteren.

Onder de motorkap wordt verwacht dat YangWang gebruik zal maken van het beproefde E4-platform, dat al te vinden is in hun andere modellen zoals de U8 SUV en U9 supercar. Met een quad-motorsysteem dat meer dan 1.180 pk levert, zal de U6 zeker indruk maken op liefhebbers van krachtige auto’s.

Tot onze spijt zijn er nog vrijwel geen beelden van de U6, maar hieronder zie je de U9 van hetzelfde merk.

BYD Yangwang u9

Veel geld maar niet duur

Naast zijn technische specificaties is ook de prijs van de U6 het vermelden waard. Met een verwachte startprijs van ongeveer 800.000 yuan (ongeveer $110.000), is deze Chinese elektrische auto iets betaalbaarder dan zijn concurrenten in China, zoals de Tesla Model S Plaid.

Voor ondernemers, welvarende individuen en aspirant-luxe autoliefhebbers kan de YangWang U6 een interessante optie zijn om hun luxe levensstijl naar een hoger niveau te tillen. Met zijn indrukwekkende aerodynamica, krachtige prestaties en relatief betaalbare prijskaartje belooft deze Chinese Tesla-killer serieus wat aandacht te trekken in de EV-wereld.

Of het YangWang daadwerkelijk lukt om Tesla van zijn troon te stoten valt nog te bezien. Elon Musk sprak zich vrij recent nog uit dat Tesla de meest waardevolle onderneming op aarde wordt. Maar één ding is zeker: met steeds meer opwindende elektrische voertuigen die uit China komen, wordt het landschap van luxe auto’s steeds dynamischer en competitiever. De toekomst van elektrisch rijden ziet er veelbelovend uit voor zowel consumenten als fabrikanten over de hele wereld.

Geniet hieronder van de enige video van de nieuwe auto.