Nederlandse scheepswerf Heesen staat te popelen om hun Project Aura, YN 19650, op de markt te introduceren; een motorjacht met een volledige waterverplaatsing van 50 meter onder de 500 GT. Heesen’s Aura zal zeker een unieke aanwezigheid hebben op het water en als alles volgens schema verloopt, is ze beschikbaar voor levering in oktober 2021. Maar neem gerust alvast een uitgebreid kijkje op het schip met internationale allure.

Project Aura

Een echt bluewater maakt de motorjacht perfect voor langere cruises. Aura bevat een stalen romp ontworpen door Heesen’s eigen scheepsarchitecten en ingenieurs. Datzelfde geldt voor de slepende bolvormige boeg waardoor het gevaarte gemakkelijk door het water glijdt. Twee MTU 8V4000 M63-motoren geven haar een topsnelheid van 15 knopen en een bereik van 3.800 zeemijlen, bij een kruissnelheid van 13 knopen.

jacht

Clifford Denn heeft een verfijnde externe vorm getekend die is geïnspireerd op klassieke auto-elementen. Een ‘marine stuurhuis profiel’ voegt een heldhaftige toets toe, terwijl de traditionele geharkte boeg en omgekeerde zeeg een opvallend aanzicht bieden. Het resultaat is een jacht waarmee het pure Heesen-DNA mee wordt versterkt door rasechte originaliteit en een flinke tuig flair.

Project Aura

Compleet met jacuzzi, biedt het riante zonnedek van Aura het hoogste segment binnen de jachtlevensstijl. Hier is het ook mogelijk om te dineren in de buitenlucht en ligstoelen zijn er ligstoelen aanwezig om heerlijk in de zon de after diner dip tegemoet te gaan. Met tenders en speelgoed op het voordek, brengt een luxe strandclub gasten dicht bij het water. Trappen aan elke kant van het hoofddek leiden naar de uitklapbare zwemplatforms. Gebouwd op het bewezen 50 meter lange stalen technische platform van Heesen, is dit een jacht met superieure zeegaande capaciteiten.

Interieur design

Het interieur is verzorgd door de Britse studio Reymond Langton Design. Het wordt gekenmerkt door strakke lijnen en oppervlakken. Golvende wolken van wit en taupe geven een etherische elegantie, met scherpe accenten in zeegroen en diepblauw. Gestructureerde materialen roepen een gevoel van rust op, verfijnd door chique Scandinavische eenvoud. Vijf passagiershutten bieden plaats aan maximaal tien gasten, met de suite van de eigenaar aan de voorkant op het hoofddek en de overige gastenhutten beneden.

Check de website van Heesen voor additionele informatie. 

sloep heesen Project Aura Project Aura