In 2021 begon Lamborghini in samenwerking met Emaar Development aan de ontwikkeling van 40 villa’s in het Dubai Hills Estate, het Midden-Oosterse antwoord op de Hollywood Hills). Kennelijk is dat project bevallen, want het Italiaanse automerk gaat dit kunstje dunnetjes overdoen in het Spaanse Marbella.

Lamborghini van start met bouw van exclusieve villa’s in Marbella

Lamborghini heeft uiteraard geen verstand van het bouwen van huizen, maar qua design hebben ze zeker wel iets in te brengen. Daarom hebben ze de hulp ingeschakeld van Dar Global, een groot vastgoedbedrijf in het luxe segment. Onder de projectnaam Tierra Viva zullen er 53 villa’s ter waarde van in totaal € 282 miljoen gerealiseerd worden, meldt Dar Global.

Tierra Viva, een exclusieve gemeenschap met 24/7 premium beveiliging, bevindt zich in de gated community van Los Jararillos. Het wordt de thuisbasis van een reeks riante villa’s. Geïnspireerd op het iconische ontwerp van Automobili Lamborghini, markeert het een belangrijke mijlpaal als het eerste residentiële project in Europa met het supersportwagenmerk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lamborghini (@lamborghini)

Tierra Viva

“Tierra Viva vertegenwoordigt meer dan alleen een exclusieve gemeenschap; het is een embleem van luxe leven. Bij Dar Global hebben we er altijd naar gestreefd om de limited edition van luxe onroerend goed aan onze veeleisende klantenkring. We zijn verheugd om samen te werken met Automobili Lamborghini, ons aanbod van luxe merken verder uit te breiden en de topervaring naar Spanje te brengen”, aldus Ziad El Chaar, CEO van Dar Global. Stephan Winkelmann, CEO van Automobili Lamborghini, vult aan : “Tierra Viva belichaamt de kern en kracht van Lamborghini en zijn onbeperkte aard, geïnterpreteerd in een architectonisch meesterwerk.”

Lamborghini

Met zijn gunstige ligging in Benahavis, biedt Tierra Viva bewoners toegang tot verschillende bezienswaardigheden, waaronder het strand, golfclubs, Puerto Banús, Marbella Club Golden Mile en uiteraard de jachthaven van de Spaanse kuststad.

Uitzicht op de Middellandse Zee

Alle villa’s liggen op verschillende hoogtes, waardoor de bewoners een felbegeerd uitzicht op de Middellandse Zee hebben. De gemeenschap omvat drie villaontwerpen: Diamante (met 6 slaapkamers) , Zafiro (met 5 slaapkamers) en Esmeralda (met 4 slaapkamers). Ondanks het verschil aan omvang heeft iedere villa een parkeerplaats, een zwembaden, meerdere terrassen en bloeiende tuinen, terwijl er niet gierig is gedaan met gebruik van hoogwaardige materialen: marmeren vloeren, fijn leer en grote glazen ruiten.