Het verbluffende incident heeft wereldwijd de verbeelding van autoliefhebbers gevangen. De gedachte aan enkele van ’s werelds meest begeerde super auto’s, waaronder de opwindende Ferrari F430, de elegante Audi R8 en de verbluffende Lamborghini Aventador, met een gezamenlijke waarde van meer dan € 1,5 miljoen, waren betrokken bij het ongeval. Voor velen vertegenwoordigen deze voertuigen niet alleen het toppunt van motortechniek en design, maar ook een stoute jongensdroom. Het feit dat ze betrokken zijn bij een ongeval is een herinnering aan de kwetsbaarheid van zelfs de kostbaarste en geprezen auto’s.

Het ongeval

Op de avond van 23 augustus voltrok zich dit incident toen een vrachtwagen van Everyman Racing onderweg was van het Brands Hatch circuit naar de Goodwood racebaan. De vrachtwagen, die zwaar beladen was met deze kostbare bolides, verloor de controle en kantelde, wat leidde tot een chaotische en gevaarlijke situatie op de weg. De aanhangwagen, die de auto’s vervoerde, scheidde zich af van de vrachtwagen en barricadeerde een aanzienlijk deel van de weg nabij het Brands Hatch-circuit in Engeland.

Iedereen kan weleens een foutje maken, maar we kunnen ons voorstellen dat de chauffeur goed op zijn donder heeft gekregen van de baas. Best een duur geintje namelijk, zo’n ongeluk met meerdere supercars.

Het is moeilijk in te schatten wat de exacte schade is, maar het vervangen van een Ferrari’s knoppen kan al $ 10.000 kosten.

Everyman Racing, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de eigendom en exploitatie van deze waardevolle voertuigen, heeft gereageerd op het incident door een verklaring uit te geven. Helaas bood de verklaring geen duidelijk uitleg over de oorzaak van het ongeval. Het bedrijf benadrukte echter dat er geen gewonden waren als gevolg van dit ongeluk en roemde de snelle reactie van de vrachtwagenchauffeur. Volgens het lokale nieuwsmedium KentLive meldde de chauffeur direct na het incident een lichte verwonding aan de politie. We hopen dat het goed met hem gaat. En met de supercars die in het ongeluk betrokken waren.