Het aanschaffen en onderhouden van een droomauto kan flink in de bedragen oplopen, zeker als er een onderdeel vervangen moet worden van de chique vierwieler. Echter vond de eigenaar van deze Ferrari het schandalig hoe hij voor een paar knoppen wel duizenden verschuldigd was aan zijn monteur. Dus besloot hij zijn auto te verkopen.

$ 10.000 voor het vervangen van de knopjes op een Ferrari F430

Zelfs uw neefje van 6 weet dat Ferrari’s alles behalve alledaagse auto’s zijn. Door hun hoge performance, interessante uiterlijk en aandacht voor detail kunnen de supercars al gauw een paar tonnen kosten. Na verloop van tijd kunnen deze kosten alsmaar oplopen. Daar kan Jerry Mos over meepraten.

Onlangs postte de Amerikaan een bericht op Facebook. Hierin schreef hij recent bij een monteur te zijn geweest met zijn Ferrari F430, waarna hij een rekening kreeg van bijna $ 10.000, omgerekend € 9.300. Na het ontvangen van deze factuur, besloot Mos zijn Ferrari te koop te zetten. Hij gaf aan dat hij immers niet kon voorzien wat er verder nog mis kon gaan met de auto.

Ferrari

“Ik heb $ 15.000 uitgegeven voor het vervangen van keramische wiellagers, $ 4.000 voor het repareren van led-markeringen die eruit vallen, en door en door,” meldt hij op Facebook. Verder geeft de autoliefhebber aan in de gehele tijd dat hij de auto bezit maar 5.000 mijl te hebben gereden, wat zo’n 8.000 km is. “In de tijd dat ik hem heb is er altijd iets mis mee geweest. Altijd,” zegt Mos.

Nu heeft Mos het garagebedrijf nieuwe knoppen in de Ferrari laten plaatsen, aangezien de knoppen die in de supercar zaten oud en plakkerig waren. De rekening was hoger dan hij had verwacht, maar nu is de auto wel verkoopbaar. Het blijkt een probleem te zijn dat vaker voorkomt bij dit model. Hopelijk weet Jerry Mos meer geluk te hebben in het verkopen van de auto dan hij had sinds hij hem kocht.

Ferrari