VD Akker is één van de hofleveranciers van unieke (sport)wagens in ons lage land. Een Rolls-Royce Cullinan kopen is al niet niks, een Cullinan Black Badge al helemaal niet, maar voeg daar nog een widebody pakket van de extravagante tuner Mansory aantoe, en uw bek valt open. “Gebouwd voor een zeer bijzondere klant.”

Rolls-Royce Cullinan Black Badge Mansory Widebody in Nederland

Tussen het aanbod van de dealer uit het Noord-Brabantse Best zien we exclusieve modellen als de Bentley Continental GT V8 Mulliner, meerdere Bentley Continental GTC Speed W12, de Aston Martin DBS Superleggera, de Audi RS Q8 ABT en allerlei Rolls-Royce. Maar op hun eigen Instagram-account werd op 5 september een video gedeeld van de eerste Rolls-Royce Cullinan Black Badge met een Mansory widebody pakket. Volgens VD Akker is dit de allereerste in Nederland.

De Cullinan is de grootste auto ooit gebouwd door de Britse autofabrikant en de naam is niet voor niets is afgeleid van de grootste diamant die ooit gevonden is. Met een V12-motor onder de kap die 600 pk en 900 Nm produceert, katapulteert de SUV, ondanks z’n gewicht van 2.660 kg, in 5,2 seconden naar de 100 km/u. Op weg naar de begrensde topsnelheid van 250 km/h.

Inderdaad, straatraces zal ‘ie niet winnen, maar een Rolls-Royce is natuurlijk gefabriceerd om luxe na te streven en niet om uit te sloven op het gebied van snelheid. Niemand die het zich kan veroorloven om zoveel geld op een voertuig stuk te slaan, is geïnteresseerd in dat soort onbenullige cijfertjes.

Prijskaartje van 7,7 ton

Een standaard Cullinan Black Badge zet u al € 622.968 terug, terwijl het Mansory widebody pakket daar € 150.000 bovenop gooit. Een snelle rekensom leert ons dat de eigenaar van dit beest maar liefst € 770.000 heeft moeten betalen om de sleutels in ontvangst te kunnen nemen. Ongeveer even duur als eenzelfde model in de kleur Gunmetal die we vorig jaar in de etalage zagen staan bij Hollmann International. Prijskaart: € 779.450.