De Ferrari KC23 is een exclusieve supercar die specifiek is ontworpen voor circuitgebruik. Deze bijzondere wagen, geïnspireerd door de 488 GT3 Evo, brengt een eerbetoon aan de klassieke Ferrari-supercars met zijn opvallende ontwerp en geavanceerde technologie.

Het Opvallende Design van de KC23

De KC23 is een monolithisch, golvend ontwerp en heeft opvallend Gold Mercury-lakwerk. Het exterieur van de auto is uitgerust met lichtbalken en dynamische lichtbladen, wat hem een onmiskenbaar sportieve uitstraling geeft. Bovendien dragen gemotoriseerde luchtinlaten en actieve aerodynamica, inclusief een verwijderbare achtervleugel, bij aan het visuele karakter van de KC23.FerrariKC23

Het Racegerichte Interieur

Het interieur van de KC23 haalt zijn inspiratie uit raceauto’s en biedt alle comfort en functionaliteit die nodig zijn voor optimale prestaties op het circuit. Het stuurwiel is voorzien van knoppen en schakelaars die doen denken aan uithoudingsraces, terwijl de op maat gemaakte kuipstoelen zijn bekleed met Alcantara voor extra grip in snelle bochten. Bovendien openen de deuren verticaal, in de stijl van de iconische LaFerrari.

FerrariKC23

Gebouwd op het Succesvolle 488 GT3 Evo

De KC23 is gebaseerd op het succesvolle 488 GT3 Evo, dat wordt beschouwd als een van de succesvolste circuitauto’s in de geschiedenis van Ferrari. Dit exclusieve platform is speciaal ontworpen voor nietcompetitief circuitgebruik en biedt de perfecte basis voor de ingrijpende en onbeperkte herontwerp van de KC23. Met een druk op de knop kan de auto schakelen van gestroomlijnde elegantie naar agressieve aerodynamica, waardoor hij moeiteloos kan aanpassen aan verschillende rijomstandigheden.

Vraag me af dit concurrentie is voor de Lamborghini SC63. Lees hier meer

Een Eenmalige Supercar voor Autoliefhebbers

Wat de KC23 echt uniek maakt, is zijn eenmalige karakter. Deze supercar is ontwikkeld door het Special Projectteam van Ferrari op verzoek van een toegewijde verzamelaar. Het is dan ook geen verrassing dat de KC23 veel aandacht zal trekken tijdens publieke evenementen zoals het Goodwood Festival of Speed en tentoonstellingen in het Ferrari Museum in Maranello. Het doel is om andere Ferrari-eigenaren te inspireren met droomontwerpen die mogelijk worden gemaakt door het Special Projectprogramma.

FerrariKC23