Lamborghini onthult de SC63, zijn allereerste hybride sport prototype. Deze indrukwekkende wagen zal in 2024 deelnemen aan zowel de Hypercar klasse van het FIA World Endurance Championship als de Grand Touring Prototype-klasse van het IMSA Sportscar Championship.

Het tijdperk van hypercars in duurraces begint met de komst van de SC63. De auto voegt zich bij andere vooraanstaande merken zoals Acura, BMW, Cadillac en Porsche als een van de eerste deelnemers in de LMDh-klasse.

Lamborghini heeft tevens ambitieuze elektrificatie plannen en streeft ernaar om tegen 2028 volledig elektrisch te gaan.

Ontwerp- en technische details

De SC63 is uitgerust met een gloednieuwe 3,8-liter V8-motor met dubbele turbo en een ‘koude V’ configuratie voor optimale koeling en onderhoudsgemak. Voor dit project heeft Lamborghini samengewerkt met Ligier voor het ontwerp van de monocoque, met aandacht voor meer ontwerpvrijheid.

Elk aspect van de koel indeling, luchtinlaten en radiatoren is zorgvuldig ontworpen om de prestaties van de auto te optimaliseren. Daarnaast wordt intensief ontwikkelingswerk in een simulator uitgevoerd om het bedieningsvenster van de SC63 zo breed mogelijk te maken.

herkenning

Om ervoor te zorgen dat de SC63 direct herkenbaar is als een Lamborghini, hebben Lamborghini Squadra Corse en Lamborghini Centro Stile nauw samengewerkt aan het design. De auto beschikt over duidelijke merkstijlkenmerken en iconische designelementen die onmiddellijk associaties oproepen met het Italiaanse automerk.

De carrosserie is afgewerkt in een krachtige groene kleur met subtiele Italiaanse vlag versieringen, waardoor de SC63 nog meer opvalt op het circuit.

Samenwerking met Iron Lynx

Het Italiaanse raceteam Iron Lynx heeft zijn samenwerking met Lamborghini uitgebreid en zal de SC63 besturen tijdens komende races. Zowel Lamborghini als Iron Lynx zijn enthousiast over dit nieuwe project en zien het als een grote uitdaging om samen succesvol te zijn op het circuit.

Deze strategie stelt Lamborghini in staat om de prestaties van de SC63 te demonstreren in verschillende raceomgevingen en hun positie als een leider in de autosport verder te versterken.