Wie een voorliefde voor sportieve auto’s heeft, zal ongetwijfeld de YouTuber Cars with Luke kennen. De Brit, die enkele jaren naar Zwitserland verhuisde, heeft een kanaal met zo’n 343.000 abonnees welke hij alles uitlegt over de mooiste bolides. Van de Porsche Cayman GT4 RS was hij om een bijzondere reden echter minder fan.

Britse YouTuber verpatst Porsche Cayman GT4 RS omdat deze te veel geluid maakte

Een sportieve bolide is vaak niet alleen door het uiterlijk en de prestaties speciaal, ook het knetterende geluid is onderdeel van dit megalomane totaalpakket. Dat geldt normaal gesproken ook voor Luke, de man achter het goedlopende YouTube-kanaal. In zijn video’s neemt hij zijn volgers mee in meeslepende rij-video’s in de meest luxe bolides, en leert ze daarnaast van alles over de desbetreffende voertuigen. Hij rijdt er overigens geen fietsenstallingen mee in.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Luke | CarsWithLuke (@carswithluke)

Recent viel Luke voor de charmes van de Porsche Cayman GT4 RS. Hij leerde het voertuig kennen tijdens een rit over de Alpen gedurende de persdemo van Porsche Zwitserland. Hij verkocht de wagen echter al snel. De reden daarvan was dat de Porsche teveel geluid zou produceren – juist een factor die een sportauto zo uniek maakt. Volgens Luke blaast de GT4 RS een goede 120 decibel in het oor, wat in vergelijking staat met een brandweersirene of een straaljager.

991 GT3 RS ter vervanging

De YouTuber vond het vervelend om afscheid te nemen van de GT4 RS, maar hij heeft al snel een vervangende bolide weten te vinden, te weten een Porsche 991 GT3 RS in de kleur GT Zilver. Deze heeft praktisch dezelfde motor als de GT4 RS, maar produceert net wat minder decibel.

In een reactie zegt Luke dat het bezitten van een 991 GT3 RS ‘een langgekoesterde wens’ is. Op zijn nieuwe exemplaar zit overigens een uitlaat die een extra mooi geluid produceert. Naar eigen zeggen viel het Luke zwaar dat hij meer dan een week moest verbergen dat hij een nieuwe auto had.