Het bezitten van een sportwagen betekent niet gelijk dat de eigenaar er goed mee om kan gaan. Zo bewees ook een persoon in een Porsche 911 Carrera met buitenlands kenteken, die pardoes een fietsenstalling aan het Damrak in Amsterdam binnenreed. Vermoedelijk vergiste de bestuurder zich in de afslag en wilde hij naar parkeergarage Q-Park Bijenkorf.

Bestuurder van Porsche 916 in Amsterdam strandt in fietsenstalling Damrak

Het gebeurt vaker dat wagens met een dergelijke waarde onfortuinlijk crashen. Zo gebeurde dat eerder al met de Rolls-Royce Cullinan van voetballer Hakim Ziyech in Amsterdam-West.

Nu is het de beurt aan een grijze Porsche 916 in Amsterdam, met een Brits kenteken. Hij zette rond 16.30 uur de afdaling in bij de fietsenstalling op het Beursplein. Om de hoek zit ook parkeergarage Q-Park De Bijenkorf: mogelijk ontstond daar de verwarring en wilde de bestuurder zijn bolide dáár parkeren.

Het liep voor de Porsche, die een waarde van zo’n € 140.000 heeft, overigens goed af. Al vrij snel, na zo’n twee meter, had de bestuurder door dat hij zich in de afrit had vergist, waarna hij vrij snel rechtsomkeert maakte. Volgens ooggetuigen zette hij de wagen in zijn achteruit en vervolgde hij na ongeveer een kwartier zijn weg, waarbij mogelijk ook schade aan de ingang van de fietsenstalling zou zijn ontstaan.

Reacties op social media

Bij een foto die een omstander op X plaatst, reageren mensen op het voorval: “Eerste 24 uur gratis?”, grapt iemand. “Geld te veel, hersens te weinig”, merkt een ander op.

Bij het ongeval hoefden uiteindelijk geen hulpverleners aan de pas te komen.