Het zijn niet de dagen van Hakim Ziyech. De Marokkaanse baltovenaar zag een aantal weken terug zijn begeerde transfer naar het Saoedische Al-Nassr afketsen en tot overmaat van ramp ligt nu zijn Rolls-Royce Cullinan aan diggelen. Rond 18:30 gisteravond crashte de bolide in Amsterdam. In een verschenen video is te zien dat de sportieve bolide op een Volkswagen Polo is geklapt een geheel fietsenrek uit de grond heeft gereden. Na het ongeval is de bestuurder aangehouden.

Niet de dagen van Hakim Ziyech

Het zit de voetballer tot dusver allemaal niet echt mee. Ongeveer een halfjaar geleden zag hij zijn transfer op huurbasis van zijn huidige club Chelsea naar Paris Saint-Germain afketsen omdat de Londense club het papierwerk niet op tijd aanleverde. En ook zijn transfer naar het Saoedische Al-Nassr – de club van Cristiano Ronaldo – kwam op losse schroeven te staan omdat hij niet door de medische keuring heen zou zijn gekomen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hakim Ziyech (@hziyech)

Kortom: tegenvallers alom. Nu moet de voetballer de portemonnee trekken om de schade van zijn gecrashte Rolls-Royce Cullinan Mansory te herstellen. Zondagavond rond 18:30 crashte het voertuig in de Willem Schoutenstraat in de Amsterdamse wijk De Baarsjes. Ziyech zat niet zelf achter het stuur, een vriend van hem wel – alhoewel het nu de vraag is in hoeverre de twee nog bevriend zijn. Op videobeelden is te zien dat het voertuig in botsing is gekomen met een grijze Volkswagen Polo, waarna de Cullinan over een fietsenrek met allerlei fietsen heenreed. Na het ongeval is de bestuurder aangehouden. De Amsterdamse politie heeft het ongeval in onderzoek

Rolls-Royce Cullinan met nieuwprijs van € 600.000

Erg zonde, gezien het door Mansory getunede voertuig een nieuwprijs van zo’n € 600.000 heeft. Ziyech kocht de wagen in augustus 2020 voor ook ongeveer die prijs. Destijds vond hij de bolide nog niet sportief genoeg en dus toverde hij hem in een jasje van de Duitse autotuner Mansory. De Rolls-Royce Cullinan beschikt over een 6,75 liter V12-benzinemotor die liefst 600 pk levert. Hiermee behaalt hij binnen 4,9 seconden de 100 kilometer per uur, waarna het accelereren begrensd eindigt bij 250 km/h.

Bekijk de beelden van na het ongeval hieronder:

@amsterdam1mocro #ajax #hakim Ziyech auto in de prak #amsterdam#rolls royce #loodgieterswerk ♬ origineel geluid – Amsterdam Mocro