Als ons ten gehore komt dat het Franse sportautomerk Bugatti iets nieuws lanceert, schuiven we naar het puntje van onze stoel. Zou het dan toch geboren, een nieuw baanbrekend model? Nee, ook dit keer komen we bedrogen uit. Het automerk slaat ditmaal samen met Adidas de handen ineen voor een nieuwe voetbalschoen, de zogeheten X Crazyfast.

Bugatti en Adidas slaan de handen ineen en lanceren nieuwe voetbalschoen

Bugatti heeft op dit gebied een zekere reputatie opgebouwd. Zo sloeg het Franse merk bijvoorbeeld al in 2008 de handen ineen met modehuis Hermès. Destijds draaide die samenwerking vooral om het interieur van de Bugatti Veyron. Die samenwerking kreeg in 2021 nieuw elan, toen het modehuis ook de eervolle taak kreeg om het interieur van de Chiron te verzorgen. Ook werkte Bugatti al eens samen met horlogemerk Jacob & Co. Daar kwam een zeer uniek De La Montre Noire-uurwerk ter waarde van $ 1 miljoen uit voort.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door adidas Football (@adidasfootball)

Enfin, Bugatti heeft dus zeker een naam hoog te houden op het gebied van samenwerkingen met externe merken. In die missie slagen ze met verve, nu de handen ineen worden geslagen met Adidas. Daar is X Crazyfast-voetbalschoen uit voortgekomen. En, eerlijk is eerlijk, deze ziet er zeer sportief uit, precies het streven wat beide grootmachten in hun segment willen uitstralen. De zool van de schoen is ontzettend licht, waardoor er dus weinig gewicht in de schoen zit en je dus nog sneller bent op het voetbalveld. Precies in lijn met de ideologie van Bugatti. Tevens bevat het schoeisel de Aerocage technologie, een bepaalde techniek die ervoor zorgt dat de voet tijdens het rennen goed meebeweegt en er ook voor zorgt dat de schoen goed strak blijft zitten.

Opvallende details nemen de overhand

Op de opvallende zwart-blauwe voetbalschoen, overigens de enige kleur waarin hij te verkrijgen is, zijn een aantal bijzondere details waar te nemen. Zo zie je de slogans ‘Impossible is Nothing’ van Adidas en ‘Create the Incomparable’ van Bugatti in vol ornaat op de zijkant terug te vinden. Aan de voetbalschoenen komen is – logischerwijs – een uitdaging op zich. Zo dient u op de website van Adidas op het schoeisel te bieden, en dat kan alleen in crypto. Tussen 8 en 11 november gaan de schoenen onder de hamer.

Daar is wel haast bij geboden, er zijn immers maar 99 paar geproduceerd. Op 13 november zullen de schoenen voor het eerst in het openbaar te zien zijn. Op die datum dragen voetballers Rafael Leão (AC Milan) en Karim Benzema (Al Ittihad) de Adidas/Bugatti voetbalschoen voor het eerst tijdens een wedstrijd. Meer informatie is te vinden op de site van het Duitse sportmerk!