In de film ‘The Wolf of Wall Street’, geregisseerd door Martin Scorsese, werd een echte Lamborghini Countach op opvallende wijze beschadigd. Het betrof een zeldzame Countach 25th Anniversary uit 1989. Nu staat deze gecrashte wagen op het punt geveild te worden door het veilinghuis Bonhams, met de veiling gepland in Abu Dhabi.

Authenticiteit staat hoog in het vaandel bij regisseur Martin Scorsese

Regisseur Martin Scorsese staat bekend om zijn streven naar authenticiteit in zijn films. Hij vermijdt het gebruik van kunstmatige elementen en streeft naar een zo realistisch mogelijke weergave op het scherm. Daarom heeft hij ervoor gekozen om een echte Lamborghini Countach te laten beschadigen voor de film.

De geschatte waarde van de gecrashte Lamborghini Countach ligt tussen de $ 1,5 en 2 miljoen, volgens Bonhams. Deze schatting is gebaseerd op verschillende factoren, zoals de zeldzaamheid van het model en de bekendheid die de auto heeft gekregen door de film. De Countach in kwestie is uitgevoerd in de kleur Bianco Polo en had slechts 3 minuten en 11 seconden schermtijd in ‘The Wolf of Wall Street’. Ondanks deze korte verschijning heeft de auto een iconische status bereikt, wat interesse opwekt bij verzamelaars en autoliefhebbers.

Gecrashte Lamborghini Countach uit 'The Wolf of Wall Street' gaat onder de hamer

Er was een reserve Countach beschikbaar voor de film

Naast de beschadigde Lamborghini Countach was er nog een ander exemplaar beschikbaar voor de film dat onaangetast is gebleven. Dit dient als een extraatje voor potentiële kopers die wellicht geïnteresseerd zijn in het bezitten van een Lamborghini Countach uit ‘The Wolf of Wall Street’.Gecrashte Lamborghini Countach uit 'The Wolf of Wall Street' gaat onder de hamer

De veiling zal plaatsvinden in Abu Dhabi

De veiling van de gecrashte Lamborghini Countach staat gepland in Abu Dhabi. Deze locatie staat niet alleen bekend om zijn weelderige luxe, maar ook om de groeiende belangstelling voor luxe auto’s. Dit maakt het tot een passende locatie voor deze bijzondere veiling. Het zal zeker boeiend zijn om te zien welke prijs deze beschadigde Lamborghini uiteindelijk zal opleveren tijdens de veiling. Verzamelaars en autoliefhebbers over de hele wereld zullen ongetwijfeld hun aandacht richten op deze unieke kans om eigenaar te worden van een stukje filmgeschiedenis.Gecrashte Lamborghini Countach uit 'The Wolf of Wall Street' gaat onder de hamer

Beeld: Bonhams