Actrice Julia Roberts heeft haar statige herenhuis in San Francisco na slechts 18 dagen weten te verkopen. Het pand leverde de Amerikaanse actrice zo’n $ 11,3 miljoen op, waar ze drie jaar geleden nog $ 8,3 miljoen voor de woning neerlegde.

Julia Roberts verkoopt herenhuis na slechts 18 dagen

In de begindagen van het desastreuze jaar 2020 – we weten allemaal waarom – betaalde Julia Roberts een goede $ 8,3 miljoen voor het Californische herenhuis in de chique Victoriaanse wijk Presidio Height met uitzicht op de Golden Gate Bridge. Het pand, gebouwd in 1912, stond tot die tijd ruim een jaar te koop, totdat Roberts haar oog er op liet vallen.

Uiteindelijk had ze de woning zo’n vier jaar in haar bezit, alvorens ze hem begin oktober weer in de markt zette, waarna het object in slechts 18 dagen verkocht werd voor een indrukwekkende $ 11,3 miljoen, ongeveer $ 500.000 onder de vraagprijs van Roberts, maar nog steeds $ 3 miljoen meer dan ze had betaald. De identiteit van de koper is tot noch toe onbekend, maar het is in ieder geval iemand uit de luxe wijk Silicon Valley, Californië.

Achter de statige poorten leidt een stenen loopbrug naar de met zuilen omringde ingang van de woning, die hetzelfde lot wacht als de woning van Roberts’ collega Jennifer Aniston. Binnen zijn vijf volledige niveaus met in totaal vijf slaapkamers en vijf badkamers op een royale leefruimte van 6.300 m². De bewoner wordt verwelkomd door een statige foyer met een grote trap, in de buurt van een lichte woonkamer met open haard.

Hoewel de 111 jaar oude woning, aangeboden door makelaar Sotheby’s, de afgelopen jaren flink is gemoderniseerd, straalt de woning een ongeëvenaarde charme uit. Er zijn echter wel een paar karakteristieke kenmerken bewaard gebleven, zoals de eetkamer met cassetteplafonds, de serre in één van de slaapkamers blauwe keuken, inclusief alle benodigde inbouwapparatuur.

Mediaruimte en wijnkelder met meer dan 1.000 flessen

Op de tweede verdieping zijn vier van de vijf slaapkamers te vinden, waar de primaire suite praktisch de gehele bovenste verdieping van het pand beslaat. Er zijn ook twee semi-ondergrondse lagere niveaus: een primair lager niveau met een mediaruimte, waskamer en de aangebouwde garage voor twee auto’s. Daar beneden is nog een lager niveau met extra suite, inclusief wijnkelder met meer dan 1.000 flessen.

Beide lagere niveaus hebben directe toegang tot de achtertuin, die gecompleteerd is met serene olijfbomen, romantische zithoeken en een overdekte hot tub.

Roberts, inmiddels 56, hoeft zich na de verkoop van dit pand echter geen zorgen te maken over haar onderkomen. Ze heeft de beschikking over nog een aantal bijzondere stulpjes. Onder hen zijn een penthouse in West Village in New York City, een uitgestrekte ranch in New Mexico en een landgoed op het Hawaiiaanse eiland Kauai. Haar hoofdverblijfplaats was jarenlang echter een landhuis op een klif op Point Dume in Malibu.