Het zijn gouden tijden voor de Nederlandse racewereld. Onlangs wist Max Verstappen zich voor de derde achtereenvolgende keer te kronen tot Formule 1-wereldkampioen, en deed dat op ongeëvenaarde en bovenal uiterst dominante wijze. Die indrukwekkende prestaties hebben de 26-jarige Limburger geen windeieren gelegd. Zo is hij wederom een aantal plaatsen gestegen in de lijst met rijkste Nederlanders.

Max Verstappen opnieuw prominente naam in de lijst van de rijkste Nederlanders

Max Verstappen weet zijn naam in de mondiale sportwereld steeds meer te vestigen. De in België geboren Limburger debuteerde in 2015 in de koningsklasse van de autosport namens Toro Rosso, tegenwoordig bekend als AlphaTauri. Daar viel zijn talent op bij Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko, die de destijds pas 18-jarige voor de leeuwen gooide bij het grote Red Bull Racing. In zijn eerste race maakte hij de torenhoge verwachtingen meer dan waar: zijn debuutrace in Barcelona wist hij direct in winst om te zetten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Nu, zeven jaar later draait de Formule 1 praktisch om de Nederlander. Met nog vijf races te gaan – dat zijn er inmiddels nog drie – wist hij zich enkele weken geleden in Qatar voor de derde achtereenvolgende keer te kronen tot wereldkampioen. Dat deed hij op zeer dominante wijze: van de 19 verreden races won hij er 16.

Na zijn eerste wereldtitel in 2021 kreeg Verstappen van Red Bull Racing een nieuw megacontract voorgeschoteld die hem tot in ieder geval 2028 aan de renstal uit Milton Keynes bond. Met dat contract zou hij naar verluidt tussen de $ 40 miljoen en $ 50 miljoen per jaar verdienen. Dat maakte hem in één klap de best betaalde Nederlandse sporter ooit, en dat deed zijn toch al imposante vermogen meer dan goed. Hij loste met het contract honkballer Xander Bogaerts af.

Plek 428

Het oude contract van de Nederlander leverde Max Verstappen vorig jaar voor het eerst een plek in de lijst van de rijkste Nederlanders op. Dit jaar stijgt de coureur in één keer naar plek 428, een stijging van 68 plekken ten opzichte van vorig jaar. De eerste plaats van de Quote 500-lijst behoort nog altijd toe aan Heineken-erfgename Charlene de Carvalho-Heineken met een vermogen van € 12,6 miljard. Dit jaar was er een vermogen van € 125 miljoen nodig om kans te maken op een plek in de lijst.

Volgens het gerenommeerde zakenblad Forbes verdient Verstappen momenteel zo’n € 59 miljoen aan vast salaris en aan bonussen, voor als hij bijvoorbeeld een race weet te winnen. Daarnaast zou de in Monaco woonachtige coureur zo’n 10 tot 15 procent van zijn salaris delen met manager Raymond Vermeulen, vader Jos en zijn moeder en zus.