Max Verstappen, de Nederlandse ster van het Formule 1-racen, heeft de afgelopen jaren gestaag aan zijn indrukwekkende fortuin gebouwd. In 2023 verdient hij bij het gerenommeerde Red Bull Formule 1-team bijna €50 miljoen per jaar, een royale beloning voor de koning van het circuit. Dit salaris zal hij in ieder geval tot het einde van zijn contract in het jaar 2028 behouden. Maar, waarde lezers, dit is slechts het prille begin van zijn financiële triomftocht. Want wat is het vermogen van Max Verstappen in 2023?

Het avontuur begon in het  jaar 2014, toen de zoon van Jos slechts 16 lentes jong was maar al een vorstelijk salaris van €4,5 miljoen op zijn bankrekening mocht bijschrijven. Sindsdien heeft zijn vermogen een duizelingwekkende groei doorgemaakt. In 2018 naderde hij al de grens van €30 miljoen per jaar, en nu, in de piek van zijn carrière, schittert zijn inkomen op het weelderige bedrag van ongeveer €50 miljoen.

Ons Max heeft meerdere inkomstenbronnen

Niet enkel zijn salaris draagt bij aan zijn immense rijkdom; Verstappen heeft ook lucratieve sponsordeals in overvloed. Internationale financiële publicaties en websites schatten zijn fortuin voor 2023 tussen de €180 miljoen en €190 miljoen.

Dit sluit aan bij de eerdere schatting van Quote in 2022, toen zijn fortuin werd geraamd op €120 miljoen. Als we zijn salaris, sponsorinkomsten en andere inkomstenbronnen in ogenschouw nemen, komt dit bedrag goed in de buurt.

Wat staat er op de rekening van Verstappen?

Maar, de vraag rijst: hoe rijk is Max Verstappen werkelijk? Onlangs, 2022, verscheen Max Verstappen in de Quote 500 als een van de nieuwkomers op de 500e plaats met een geschat vermogen van €120 miljoen. Hoewel we moeten wachten tot de nieuwste Quote 500 in november verschijnt om het exacte bedrag te ontdekken, kunnen we alvast een schatting doen. Verstappen klimt gestaag op deze lijst en naar verwachting staat hij volgend jaar weer en stukje hoger.

Naast zijn investeringen in vastgoed en aandelen in onder andere Netflix, IBM, Amazon en Apple, omarmt Verstappen ook zijn weelde door het verwerven van luxegoederen. Hij bezit een indrukwekkende vloot van kostbare auto’s, maar ook heeft Max Verstappen een privéjet, de Bombardier Challenger 3500. Bovendien siert een luxueuze villa in Monaco en zelfs een superjacht zijn lijst met bezittingen. Dit alles maakt het vermogen van Max Verstappen nog groter.

In het kort: Max Verstappen leeft een leven van luxe en overvloed dankzij zijn stralende carrière in de Formule 1. Met zijn indrukwekkende salaris en geschatte vermogen is hij uitgegroeid tot een van de succesvolste Nederlandse topsporters en we zien dit in de komende jaren niet veranderen.