Alweer aflevering 12 van FundaFun, en de vierde van dit seizoen. Zoals elke week nemen Leslie de Ruiter (Christie’s Real Estate Management) en Pure Luxe-oprichter Floris Wyers u weer mee voor een rondje langs de meest in het oog springende residenties op de welbekende huizensite, en ook daarbuiten. Met dit keer onder meer de megalomane miljoenenvilla van muzikant The Weeknd, de allerduurste huurwoning des lands en het te koop staande penthouse van Gordon.

Miljoenenvilla van The Weeknd voor $ 60 miljoen in de verkoop

Na het gebruikelijke rondje viraaltjes, met onder meer deze kast van een villa in Noordwijk, nemen we een kijkje over de grens. Om precies te zijn in Bel Air, Californië. Aldaar heeft de zanger The Weeknd zijn megalomane villa voor een goede $ 60 miljoen in de verkoop gezet. Opvallenderwijs kocht de artiest, bekend van nummers als ‘Blinding Lights’ en ‘Starboy’, de villa een paar jaar geleden over van de Nederlandse producent Reinout Oerlemans, die samen met zijn vrouw Daniëlle en hun kinderen al jaren in de Verenigde Staten resideert.

De villa beschikt over een oppervlak van liefst 3.000 m², met onder meer negen slaapkamers, de tennisbaan of relaxen in de spa met sauna, de hamam of het binnen- en buitenzwembad – compleet met waterval. Stoom kan worden afgeblazen in de fitnessruimte en muziekstudio, en als kers op de taart is er ook nog eens een bioscoop te vinden. Het object staat nu in de verkoop voor een goede $ 60 miljoen.

Unieke kubuswoning in Rotterdam kost € 400.000

We reizen terug naar eigen land. In Rotterdam staat namelijk een wel heel bijzonder object te koop, te weten een welbekende kubuswoning aan de Blaak. Het pand, ontworpen door architect Piet Blom, biedt een opvallende en ruime indeling met drie slaapkamers en een prachtig uitzicht over de Oude Haven en heeft in totaal 121 vierkante meter aan woonoppervlak te bieden. Hoewel het hoekige aanzicht, is er toch behoorlijk wat ruimte te vinden.

Kubuswoning Rotterdam

In het pand zijn drie verdiepingen aanwezig, met op de begane grond de woonkamer en de keuken, op de tweede verdieping twee ruime slaapkamers – welke momenteel in gebruik als werkkamer – en een badkamer, met douche in bad en een toilet. Op de derde verdieping is de plafondpunt te vinden, die een waanzinnig uitzicht over de skyline van Rotterdam biedt. De kubuswoning kost op Funda een goede € 445.000.

Penthouse van Gordon met € 500.000 in prijs verlaagd

We sluiten af met het prachtige penthouse van Gordon in Amsterdam-Noord. De zanger, die nog altijd hoopt een comeback te maken, heeft zijn penthouse al ruim anderhalf jaar te koop staan. Vrij onbegrijpelijk, want het is een werkelijk prachtig pand met idyllisch uitzicht over het IJ. Zodoende heeft de artiest de prijs recent al verlaagd van € 3.500.000 naar € 3.000.000.

Uitzicht penthouse Gordon

Wat krijgt u voor die miljoenen? Een penthouse van 250 m² met een uitgebreide woonkamer en keuken met onder meer een bar en ingebouwde wijnkoeler, drie slaapkamers en twee badkamers en ook nog eens twee parkeerplekken. Helpt u Gordon uit de brand?

Bekijk hieronder de volledige aflevering, met nog véél meer stulpjes. Laat ook even een like en ‘command’ achter: