Het is weer woensdagmiddag 16:30, en u weet wat dat betekent. Zoals elke week om dit tijdstip nemen makelaar Leslie de Ruiter (Christie’s International Real Estate) en Pure Luxe-oprichter Floris Wyers u weer mee langs ’s lands meest in het oog springende vastgoed, en daarbuiten. Met in deze aflevering onder meer de leegstaande villa van Kanye West in Malibu, meer dan € 115 miljoen voor een object in Beverly Hills en het duurste huis van Zeeland.

Spectaculair landgoed in Beverly Hills kost meer dan € 115 miljoen

Na het gebruikelijke rondje opvallende, maar wat minder luxueuze stulpjes, gaan we naar Beverly Hills. Daar staat namelijk een spectaculair landgoed in de etalage, met een niet te misstane vraagprijs van omgerekend maar liefst € 115.920.000. Het landgoed rust op een perceel van maar liefst 10 hectare, en biedt 22.000 m² aan woonoppervlak, met ook nog eens 3.000 m² aan extra ruimte voor een waar automuseum. Gelegen aan het einde van een lange privéoprit, garandeert dit toevluchtsoord maximale privacy en uitstekende beveiliging met een bewakershokje en een poortingang. Bij aankomst wordt u begroet door een weelderige motorbaan die leidt naar tijdloze moderne architectuur.

Landgoed Beverly Hills

Deze compound straalt een ongekende weelde uit. In dit grote juweeltje van drie verdiepingen vind je 8 slaapkamers, 20 badkamers, twee liften, een thuisbioscoop, meerdere kantoren, een verscheidenheid aan bars en een wijn- en whiskykelder. Die vraagprijs is dus zo vreemd nog niet. Amices Leslie en Floris zijn dan ook diep onder de indruk van dit prachtige staaltje architectuur.

De leegstaande villa van Kanye West

We verkassen een paar kilometer, naar Malibu. Daar heeft de controversiële rapper Kanye West in 2021 zeker $ 50 miljoen stukgeslagen op een prachtig strandhuis aldaar. Echter besloot hij de slechts 400 m² tellende woning volledig te strippen en terug te brengen naar de kern, alvorens hij hem nu weer voor $ 57 miljoen in de markt heeft gezet.

Kanye West Malibu

Kanye’s voormalige aannemer, Tony Saxon, heeft onthuld dat hij 16 uur per dag aan het huis werkte. Hij vertelde dat hij op de grond sliep en de klok rond werkte om ervoor te zorgen dat hij zijn visie tot leven bracht. West wilde een huis dat eruitzag als een schuilkelder uit de 20e eeuw. In de zomer van 2022 was Wests huis in Malibu volledig gestript en kaal omdat de reparaties zich maar voortsleepten. Nu, een kleine drie jaar later, staat de woning zo goed als weg te rotten. Desondanks is de vraagprijs nog altijd gesteld op $ 57 miljoen.

De duurste woning van Zeeland staat te koop voor $ 3,3 miljoen

Ook zoeken we het wat dichter bij huis. In het dorp Burgh-Haamstede staat namelijk de duurste woning van Zeeland te koop. Vraagprijs: € 3,3 miljoen. Voor dat geld krijgt u een royaal, rietgedekt familiehuis op een perceel van 9.995 m² en een woonoppervlak van 493 m².

Villa Burgh-Haamstede

Direct aan de voet van de duinen, bevindt deze woning – die volgens Leslie en Floris in het Gooi zeker € 4 miljoen meer had gekost – zich op een absolute toplocatie. Het object heeft onder meer de beschikking over ene inpandig zwembad, dubbele inpandige garage, dubbele vrijstaande garage, vijver, bar/buitenkeuken, een weelderige tuin en zelfs een B&B aan huis.

Dat en nog veel meer in de nieuwste aflevering van FundaFun. Bekijk de volledige video hieronder, en laat ook even een ‘command’ achter.