Pure Luxe keert deze week weer terug voor alweer de tweede aflevering van het tweede seizoen van FundaFun, de serie waarin amice Floris Wyers en topmakelaar Leslie de Ruiter (Christie’s International Real Estate) u weer begeleiden voor een rondje langs de meest in het oog springende residenties op de welbekende huizensite. Met deze week onder meer een skichalet van liefst € 80.000.000, ‘Graceland’, oftewel het landgoed van Elvis Presley in Breda én het te koop staande landhuisje van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema.

Deze week in FundaFun

Na het rondje megalomane woningen, belanden we uiteindelijk bij ten noorden van Amsterdam. Aldaar, in het buurtschap Holysloot, staat tussen de Waterlandse polders het landhuisje van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema voor tonnen in de verkoop. “Het is chique, het is niet mooi” zo vatten Floris en amice Leslie dit huisje samen.

Woning Femke Halsema

Bron: Teunisse Makelaars

Voor die € 900.000 krijgt de toekomstige bewoner een op z’n zachtst gezegd karakteristiek huisje, met een aardig gedateerd interieur. Bovendien past het energielabel G natuurlijk niet helemaal in het plaatje. De woning staat overigens momenteel leeg, gezien Halsema op dit moment natuurlijk resideert in haar ambtswoning aan de Herengracht.

Van Holysloot naar Colorado

In deze aflevering nemen we ook een kijkje buiten de landsgrenzen. We gaan niet naar zomaar een plaats, we gaan naar Aspen, in Colorado in de Verenigde Staten. Dit stadje aan de voet van de Rocky Mountains, met zo’n 6.000 inwoners, is de laatste jaren vooral bekend geworden als luxueus skioord. Zo getuigt ook een megalomane, te koop staande skihut. Vraagprijs: $ 80.000.000.

Villa Aspen

Bron: Mansion Global

 

‘Graceland’ in Breda

Tot slot een villa die u wellicht vaker bij Pure Luxe langs heeft zien komen. In het Brabantse Breda stond namelijk een bijzondere miljoenenvilla te koop. De vorige eigenaar bleek kennelijk groot fan van de wijlen legende Elvis Presley, want hij liet in 2014 een kopie van ‘Graceland’ bouwen, het welbekende landgoed van de overleden zanger. Als kers op de taart poseerde hij ook nog eens als Presley op de advertentiefoto’s, iets wat bij de heren Wyers en De Ruiter wel op waardering kan rekenen. De villa is overigens onlangs verkocht. Het pand stond voor € 1,6 miljoen in de verkoop.

Dat en nog veel meer in de nieuwe aflevering van FundaFun. U kunt hem hier beneden in zijn geheel bekijken. Laat ook zeker even een like en een ‘command’ achter.