De burgemeester van Amsterdam heeft haar veelbesproken woning weer te koop gezet. Femke Halsema kocht in 2020 samen met haar toenmalige partner een landhuis in Amsterdam. Toen de burgemeester deze woning aangekocht was er veel gedoe rondom de aankoop. In de gemeente Amsterdam mag je namelijk eigenlijk maar een huis bezitten. De burgemeester van Amsterdam heeft ook altijd toeging tot de ambtswoning aan de Herengracht. Halsema en haar voormalig partner, Robert Oey, hebben besloten de woning toch te verkopen nadat ze al zeker een jaar uit elkaar zijn. Met de verkoop van deze woning weet het voormalige koppel toch een flinke winst te boeken.

Femke Halsema zet haar landhuis boven Amsterdam in de verkoop

Femke Halsema is een Nederlandse bestuurster, politica en schrijfster. Sinds 2018 is ze de burgemeester van Amsterdam. Ze is de opvolger van de alom geliefde en inmiddels overleden Eberhard van der Laan. Eerder was Halsema actief als lid van de Tweede Kamer. Ze was van 1998 tot 2010 actief in de Tweede Kamer namens GroenLinks. Ze vervulde de rol van fractievoorzitter in het parlement en politiek leider in haar tijd in de Tweede Kamer. Na zes jaar burgemeesterschap zal er komende woensdag anoniem gestemd worden door de raad van Amsterdam. De raad zal dan beslissen of Halsema de komende tijd nog even mag blijven zitten. Naar verwachting zal Femke Halsema een tweede termijn mogen vervullen als burgemeester van Amsterdam.

Woning Femke Halsema

Bron: Teunisse Makelaars

Nadat Femke Halsema en haar voormalig partner, Robert Oey, uit elkaar gingen verhuisde de burgemeester van Amsterdam terug naar de ambtswoning aan de Herengracht. Volgens de website Bekende Buren hebben ze na een jaar toch besloten de woning te verkopen. Het voormalige koppel schafte het stulpje in 2020 aan voor een bedrag van € 682.500. Ze zouden over de woning een hypotheek hebben laten vestigen van € 520.000. Femke Halsema en Robert Oey hebben het huis te koop gezet voor € 900.000. Dit betekent dat ze een winst zullen boeken van maar liefst € 217.500. De koper van de woning in Amsterdam krijgt hier echter een ruim landhuis voor terug met een woonoppervlakte van 108 m².

Vaar met een boot het Holysloter Die op

Het landhuis van Femke Halsema is de perfecte combinatie van stijl en comfort. De smaakvolle vrijstaande jaren 30 woning, is gelegen in het pittoreske Holysloot. Als eigenaar van deze woning komt u thuis in een oase van rust. Het geeft u de kans op te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving. De woning is smaakvol ingericht waardoor u binnenstapt in een wereld van elegantie en warmte. In de inrichting zijn originele elementen behouden, hierdoor ontstaat er een harmonieuze sfeer. De grote ramen zorgen voor overvloed aan natuurlijke lichtinval en een fijn uitzicht op de omgeving. Deze omgeving, Holysloot, is een schilderachtig en knus dorp aan de noordrand van Amsterdam. Deze idyllische plek, midden in de uitgestrekte polders van Waterland, bestaat uit één lange straat met voornamelijk houten huizen en boerderijen.

Woning Femke Halsema

Bron: Teunisse Makelaars

Aan de voorzijde van het landhuis van Femke Halsema vindt u fraaie voortuin. Door deze voortuin ligt een pad die u leidt naar de voordeur en het achterliggende tuinhuis. Via een statige entree kunt u de woning betreden. Hier vindt u de vestibule met garderobe ruimte, meterkast en aansluitend de gang met trapopgang naar de verdieping. De gang geeft u toegang tot een kelderkast, separaat toilet, de voorkamer en keuken. De heerlijk ruime woonkamer bestaat ui een voorkamer met en suite deuren naar de lichte eetkamer aan de achterzijde. Vanuit de achterkamer kunt u de dichte keuken betreden die voorzien is van diverse apparatuur. Vanuit hier kunt u de besloten achtertuin betreden. De tuin grenst aan een sloot die uitmondt in het Holysloter Die, met een boot kunt u het vaarwater betreden.

Tuinhuis met extra leefruimte

Op de eerste verdieping vindt u een riante slaapkamer aan de voorzijde. Aan de achterzijde vindt u op deze etage een tweede volwaardige slaapkamer. De laatste ruimte op deze etage is de moderne badkamer voorzien van een inloopdouche, badkamermeubel, 2e toilet en wasmachineaansluiting. Via een opentrap, kunt u de tweede verdieping bereiken. Op de tweede verdieping bevindt zich een extra slaapkamer en een grote bergruimte. In de tuin is een riant tuinhuis te vinden, voorheen was dit een garage. Momenteel wordt dit tuinhuis gebruikt als extra werkkamer, grote berging en opslagruimte.

Woning Femke Halsema

Bron: Teunisse Makelaars

Voor meer foto’s en informatie kunt u de volledige advertentie bekijken op de website van Teunisse Makelaars.