Zoals elke week nemen Pure Luxe-oprichter Floris Wyers en amice Leslie de Ruiter (Christie’s International Real Estate) u in FundaFun weer mee voor een rondje langs de meest in het oog springende residenties op de welbekende huizensite (en daarbuiten). Met dit keer onder meer de megalomane villa van zanger Rod Stewart in Californië, wonen als een kasteelheer in Limburg en het penthouse van Marjan Strijbosch staat nog altijd in de verkoop.

Rondje buitenland: megalomane villa van Rod Stewart staat nog altijd in de verkoop ($ 70 miljoen)

We beginnen in Beverly Hills. Aldaar vraagt de Britse zanger Rod Stewart namelijk liefst $ 70 miljoen voor zijn imposante landgoed met onder meer een voetbalveld en 19 badkamers. Stewart woonde maar liefst 30 jaar op het landgoed.

Landgoed Rod Stewart

Bron: The Fridman Group

De villa, gekenmerkt door de Europese stijl, werd in de jaren 90 ontworpen door de architect Richard Landry, die ook de residenties van onder meer Mark Wahlberg, Gisele Bündchen en Tom Brady ontwierp. Naast een apart gastenverblijf beschikt het uitgestrekte terrein over een ingebouwde barbecue, het obligate zwembad en zelfs een voetbalveld. Aan de voorzijde trekt een monumentale fontein met zuilen de aandacht. Met de verkoop hoopt de zanger een winst van zo’n $ 11 miljoen op te strijken.

Kasteel in Limburg kost op Funda € 6,5 miljoen

We keren terug naar eigen land, en wel naar Zuid-Limburg. In het stadje Valkenburg staat namelijk al een flinke tijd het prachtige kasteel Schaloen te koop. Kasteel Schaloen werd gebouwd rond het jaar 1200 en staat al sinds 2021 te koop. Het pand bestaat uit drie etages met hieronder de gewelven. In de gewelven vindt u de herbergen, ontvangsthal met receptie, lounge, torenkamer, keuken, eetgewelf en een bedrijfskeuken. Op de begane grond vindt u de centrale hal met toegang tot de ridderzaal, torenkamer, bibliotheek, ontvangst kamer en kerkzaal.

Kasteel Valkenburg

Kasteel Schaloen heeft u ontzettend veel te bieden en is geschikt voor vele verschillende doeleinden. Zo kunt u op dit perceel gebruiken voor zorgwoningen, horeca, vakantiewoningen of als hotel. Het kasteel is werkelijk een imposant en uniek object. De vraagprijs: € 6,5 miljoen.

Penthouse van Marjan Strijbosch wordt enkel gebruikt om cocktails te drinken

Ook het Eindhovense penthouse van de ‘Coco Chanel van Eindhoven’ wordt niet onbesproken gelaten. Het penthouse van Marjan Strijbosch staat al een goede anderhalf jaar in de verkoop. Amice Leslie weet ons te vertellen dat het penthouse in de verkoop stond, van de woningmarkt werd afgehaald, en nu toch weer in de verkoop staat. U dient geen hoogtevrees te hebben bij deze woning. Het penthouse ligt namelijk op 90 meter hoogte op de 28e verdieping in de befaamde woontoren Admirant in het bruisende centrum van Eindhoven, met een terras die een waanzinnig uitzicht geeft over de stad en daar buiten gelegen dorpen.

Penthouse Marjan Strijbosch

De reden voor haar vertrek is dat ze simpelweg nooit meer in haar penthouse komt. In een eerder interview vertelde ze “dat ze het appartement alleen gebruikt om cocktails te drinken met vriendinnen”. Dat en nog veel meer in de nieuwste aflevering van FundaFun. Bekijk ‘m in zijn volledigheid hieronder en laat een like en ‘command’ achter.