U kent Pure Luxe natuurlijk vooral van de housetours, waarin amice Floris Wyers u meeneemt naar de crème de la crème van het Nederlandse vastgoed. Na een tijdje uit de roulatie te zijn geweest, zijn we deze week weer terug met een aflevering van FundaFun, waar Floris en de gerenommeerde makelaar Leslie de Ruiter u meenemen voor een rondje langs de meest in het oog springende pareltjes op de welbekende huizensite. Met deze week onder meer de extravagante villa van rapper Boef in Almere, wonen aan de kust én een volledig dorp dat te koop staat. Dat en nog veel meer in deze aflevering van FundaFun.

Deze week in FundaFun

We trappen af met een woning die u allicht bekend voor zal komen: de duurste woning van Nederland (€ 19.000.000), gelegen in het pittoreske Vinkeveen. De woning staat sinds november 2023 te koop, wat de tweede verkoop binnen een jaar betekende voor de megalomane villa. Het pand behoorde een tijd toe aan Sabah Nissan, een belangrijke zakenpartner van rapper Drake.

Villa Vinkeveen Duurste huis van Nederland

 

Ook wordt de extravagante villa van rapper Boef behandeld. Het Almeerse object staat sinds enkele maanden op de woningmarkt voor € 2,1 miljoen. De artiest had tot voor kort de beschikking over nog twee appartementen in de jongste stad van Nederland, deze verkocht hij recent echter aan een profvoetballer waardoor zijn zo gewilde stap naar Dubai in een stroomversnelling is geraakt.

Hollywood aan de kust

Goed, van ’s lands meest megalomane woningen verhuizen we naar de kust. Want in Zandvoort, ook wel bekend als ‘Amsterdam Beach’, wordt project ‘De Duinwacht’ gerealiseerd. Amice Leslie heeft inmiddels al 52 van de 70 te bouwen appartementen weten te verkopen. Vanuit het revolutionaire gebouw heeft u uitzicht op het Formule 1-circuit, waar u de verrichtingen van nationale held Max Verstappen gemakkelijk kunt volgen. Niet voor niets bestempelt Floris de panden als ‘Hollywood aan de kust’.

Buitenkans: koop een volledig dorp op Funda

Een Funda-advertentie die de media al weken domineert, is die in het Friese museumdorp Allingawier. Aldaar, in het dorp vlakbij het ietwat bekendere Makkum, is namelijk een gigantisch perceel met verschillende panden op de kop te tikken. Deze doen dienst als een dorp op zich, en kosten u slechts € 1,5 miljoen. Die panden zijn, zoals te verwachten valt, niet gelijk instapklaar. Twee rechterhanden valt aan te raden. Enfin, uniek is het wel.

Bekijk de volledige aflevering hieronder: