Op Funda is het Eindhovense penthouse van modediva Marjan Strijbosch – bekend van haar modewinkel Jaguar Mode dat ze in 2015 verkocht – te koop verschenen. Het penthouse, te koop voor zeker € 3,5 miljoen, staat daarmee in de top 3 van duurste woningen in de Brabantse stad.

Woonoppervlak van 194 m² op de 28e verdieping

U dient geen hoogtevrees te hebben bij deze woning. Het penthouse ligt namelijk op 90 meter hoogte op de 28e verdieping in de befaamde woontoren Admirant in het bruisende centrum van Eindhoven, met een terras die een waanzinnig uitzicht geeft over de stad en daar buiten gelegen dorpen. Het duurde drie jaar om de woning volledig om te bouwen naar Strijbosch’ wensen, met als belangrijkste punt de negen meter hoge plafonds. Volgens Strijbosch heeft ze zelfs stukadoors uit Parijs laten overkomen om de plafonds te personaliseren.

Penthouse Marjan Strijbosch

Het huis heeft van binnen een heuse Hollywood-uitstraling. De woning diende voornamelijk als decor voor tv-opnames en fotoshoots. Hoewel de woning pas net te koop staat, vertelt Strijbosch in een interview met Omroep Brabant dat ze vorig jaar al een bod van € 4,3 miljoen heeft ontvangen. Maar ze wilde de woning toen nog niet verkopen. Wel was de woning te huur voor zo’n € 13.000 per maand. Nadat de makelaar langs was geweest, werd de vraagprijs vastgesteld op bijna € 3,5 miljoen.

Eindhovens penthouse van Marjan Strijbosch wordt alleen gebruikt om cocktails te drinken

Strijbosch bezit naast het Eindhovense appartement ook nog een woning in Florida en naar eigen zeggen huurt ze jaarlijks ook nog een villa op het Indonesische tropisch eiland Bali.

Penthouse Marjan Strijbosch

De reden voor haar vertrek is dat ze simpelweg nooit meer in haar penthouse komt. In het interview vertelt ze “dat ze het appartement alleen gebruikt om cocktails te drinken met vriendinnen”. Het verhaal doet in veel opzichten denken aan Kris Jenner, die vergat dat ze een appartement in Beverly Hills bezat. Zij gebruikte de woning alleen om kerstcadeaus in te pakken en om champagne te bewaren. Is hiermee het toppunt van decadentie bereikt?

Heeft u interesse in de woning van de “Coco Chanel van Eindhoven”, die een waanzinnig uitzicht geeft over Eindhoven en ver daarbuiten? Hij staat nog altijd te koop. Bij de koop van de woning zijn overigens de designmeubels inbegrepen.