We weten dat Max Verstappen abnormaal hoge snelheden kan behalen op het land, maar in de lucht is hij ook niet te houden. Hij is de trotse eigenaar van een privéjet – een Falcon 900EX met callsign PH-DTF – die het logo van zijn eigen merk draagt, waar hij onder andere ook merchandise van uitbrengt die als warme broodjes over de toonbank vliegen.

De Max Verstappen Privéjet

De jet heeft een kruissnelheid van 950 kilometer per uur. Hij kan een afstand van zo’n 7400 kilometer afleggen: Ter vergelijking: Verstappen zou vanaf Amsterdam rechtsreeks naar Dallas in de Verenigde Staten, Tanzania in Afrika en India in Azië kunnen vliegen. Eind november schreven we al over de luxe jet die hij had aangeschaft. Alleen is er in een jaartje een hoop veranderd, zowel aan de binnen- als de buitenkant. Hij kocht de jet in het wit met een groot oog op de achtervleugel. Dit paste niet helemaal bij de stijl van Verstappen en liet ‘m vervolgens wrappen in het grijs met oranje accenten.

privéjet Max Verstappem

De Falcon 900EX easy CHARTER, zoals de jet voluit heet, heeft drie eigenaren gehad. Verstappen is hier de derde van. Hij kocht hem over van de Britse miljardair Richard Branson, die hem op zijn beurt weer overnam van een steenrijke Indiër.

Voor de witte kleur met het felblauwe oog had de jet nog een andere kleur. De basiskleur was hier nog steeds wit, maar er zijn donkerblauwe strepen aan de jet toegevoegd.

De jet vanbinnen

Vanbinnen is de jet ook een geweldige plek om van circuit naar circuit te vliegen. Hij is ingedeeld in vier stukken. Verstappen zal hier weinig zijn, maar het is toch het belangrijkste gedeelte van de jet. Dan hebben we het natuurlijk over de cockpit. Achter de cockpit is het grote middenstuk van de jet. Hier staat nog een slaapbank en zeven luxe stoelen, waar zijn meereizenden comfortabel de vlucht uit kunnen zitten. In totaal biedt de jet plaats voor 12 personen.

privejet Verstappen

Achter de loungeruimte is een klein keukentje waar hij een glaasje Carbon champagne na de zoveelste Grand Prix overwinning in kan ‘laten’ schenken. Max Verstappen zijn prestaties op het circuit zijn misschien wel buitenaards, maar net zoals iedereen is hij gewoon een mens. Er is daarom ook gewoon een badkamer waar een toilet en een kleine wastafel in staan.

Voor al deze luxe heeft Verstappen wel flink in de buidel moeten tasten. Volgens ingewijden heeft hij zo’n € 12 miljoen betaald aan Brantson. Daar komen ook nog eens € 2 miljoen aan jaarlijkse onderhoudskosten voorbij. Maar daar hoeft onze landgenoot zich met zijn megacontract bij Red Bull geen zorgen over te maken.

Dit zijn niet de enige luxe privileges van de Nederlander. Hij heeft nog een luxe woning in Monaco en een zeer solide wagenpark met stuk voor stuk beauty’s. 

privejet Verstappen