Loften en penthouses zijn een nieuwe manier van wonen. De vermogenden onder ons slaan hun geld tegenwoordig liever stuk op een dergelijk appartement dan bijvoorbeeld op een villa. Precies zo’n loft, gelegen in Amsterdam-West, is nu op de markt verschenen, voor de vraagprijs van € 1.250.000. Saillant detail: de loft behoort toe aan Ron Simpson, een bekende ondernemer.

Prachtig loft in Amsterdam-West van Ron Simpson verschijnt in de etalage

De loft van Ron Simpson bevindt zich op de begane grond van een monumentaal pakhuis uit 1904 aan de Nova Zemblastraat in Amsterdam-West, in de wijk Houthavens, ongeveer 10 minuten van het Centraal Station. Deze heuse miljoenenloft betovert je door zijn moderne karakter en adembenemende sfeer vrijwel direct en is een baken van rust in de drukte van de stad. “Deze bijzondere loft combineert de authenticiteit van een monumentaal pakhuis vol eyecatching pilaren met een ruimtelijk arty interieur waar je elke keer gelukkig van wordt als je thuis komt”, zo omschrijft Ron Simpson het zelf.

Bron: Funda

Op Funda is te lezen dat het gehele appartement met zorg is ontworpen en volledig verbouwd in 2019, met inachtneming van een logische indeling en een hoogwaardige afwerking. De loft beschikt over twee royale slaapkamers, hoge plafonds en een ruime woonkamer. Hiermee is er zogezegd voldoende ruimte om te ontspannen in de hectiek van een stad als Amsterdam. Ook een luxueuze open keuken, uitgerust met moderne inbouwapparatuur van topkwaliteit, is in het pand te vinden.

Loft Amsterdam

Bron: Funda

Het is zelfs nog mogelijk om een klein beetje uit te breiden. Dankzij de extra ingang aan de Houtmankade met een voordeur en dubbele openslaande deuren is het mogelijk om de ruime hal bij de entree om te toveren tot een derde kamer. Tevens is er nog een apart gasten toilet, een kamer voor de wasmachine en droger en genoeg berging net naast de voordeur.

Het zeer moderne interieur

Niet alleen de ruimte en het exterieur is de moeite waard, dat geldt zonder meer ook voor het interieur en niet te vergeten het uitzicht. Zo kun je aan de voorzijde van het appartement genieten van een idyllisch uitzicht op het Westerkanaal, en ook het gezellige Westerpark is op steenworp afstand. Ook het gezellige centrum van Amsterdam, zoals de Jordaan, is op loop- en fietsafstand. OV-verbindingen zijn er ook in overtal, er is een bus en een pont-verbinding.

Loft Amsterdam

Bron: Funda

Enfin, als we het appartement binnen stappen geraken we op de begane grond die een berging, entree, hal, moderne hal, badkamer voorzien van douche en wastafel, wasruimte met wasmachine/droger opstelling en een luxe toiletruimte voorzien van closet omvat. “Hoge plafonds met veel beton, hout en hoogwaardige afwerking maken het een unieke space waar je echt trots op mag zijn. De master bedroom met en-suite badkamer voelt als een luxe hotel en de tweede slaapkamer, badkamer, garderobe en waskamer geven je meer dan genoeg ruimte om heel lekker te leven”, aldus Ron Simpson. Voor Simpson is het overigens niet te hopen dat hem hetzelfde lot wacht als Bastiaan van Schaik, die er zeven jaar over deed om zijn appartement van de hand te doen.

Via de hal zijn de twee ruime slaapkamers bereikbaar, en via de master bedroom is de tweede luxe badkamer bereikbaar. Deze is voorzien van ligbad, wastafel, douche en closet. Het appartement is voorzien van een gemeenschappelijke fietsenstalling.

Vraagprijs van € 1.250.000

Dit alles kost de volgende eigenaar zo’n € 1.250.000. Daar komen ook nog de servicekosten van € 265 per maand bij. Maar voor dat gigantische bedrag heeft u wel een ultramodern loft op één van de meest gewilde plekken van Amsterdam. Mis deze kans niet. Bekijk de Funda-advertentie van de woning aan de Nova Zemblastraat 2D.