Het is niet vreemd om te zien dat villa’s voor miljoenen worden aangeboden. En dat is vaak niet ten onrechte, als we kijken naar ruimte, extra hoogwaardige faciliteiten en locatie. Maar een villa in de stad Utrecht maakt het wel héél bont. De Utrechtse villa wordt namelijk voor het torenhoge bedrag van € 1.250.000 aangeboden, maar is een regelrechte bouwval, waar praktisch alles nog aan moet gebeuren.

Utrechtse bouwval-villa moet € 1.250.000 in het laatje brengen

De vervallen villa staat aan de Ovidiuslaan 14 in de Utrechtse wijk Rijnsweerd. Eén blik op de foto’s zegt genoeg: hier moet nog heel veel gebeuren. Maar deze woning biedt volgens de advertentie wel de unieke kans om te wonen “in één van de meest geliefde wijken van Utrecht.” De betreffende villa is erg ruim, maar dat is het enige huidige voordeel dan ook wel. Verder heeft de volgende bewoner, die wel een handige Harry dient te zijn, een eigen oprit voor twee tot drie auto’s en heeft het een eigen garage. Daarnaast is er een mogelijkheid om een kantoor aan huis in te richten.

Villa Utrecht

Volgens de advertentie op Funda hadden de vorige eigenaren ‘grote plannen met de woning’. Daar is echter weinig van terechtgekomen. Mits u bereid bent de som van € 1.250.000 neer te leggen, krijgt u wel de unieke kans om een charmante villa helemaal naar uw eigen smaak te maken, zoals presentatrice Merel Westrik dat eerder ook al deed met een vervallen woning. Boven dat miljoenenbedrag komen uiteraard ook nog een legio tonnen voor de verbouwing.

Villa Utrecht bouwval

De villa zelf, gelegen op een perceel van 700 m² met een woonoppervlak van 190 m², beschikt over één woonlaag en heeft vijf kamers, waarvan vier slaapkamers. Ook zijn er twee badkamers en is er een apart toilet.

De aantrekkelijke wijk Rijnsweerd

Hoewel de villa dus nog niet iets is om warm van te worden, is de locatie dat wel. De wijk Rijnsweerd ligt in het oosten van Utrecht, net buiten het centrum. Vanuit die wijk geraakt zit u binnen één minuut op de Waterlinieweg, de stadsader van Utrecht, en de rijkswegen A28 – welke naar Amersfoort, Zwolle en Groningen leidt – en de A27, welke richting Almere, Breda en Amsterdam leidt. In de wijk Rijnsweerd is onder meer ook het Universitair Medisch Centrum Utrecht, De Uithof en het betoverende natuurgebied Amelisweerd. Ook de sportvelden van Kampong zijn op fietsafstand, evenals het bruisende centrum van het Nederlands’ epicentrum.

Villa Utrecht

Kortom: bent u op zoek naar een ruime woongelegenheid die rijp is voor een ambitieus bouwproject in één van de meest gewilde wijken van Utrecht? Dat is dit een unieke kans. Bekijk hier de Funda-advertentie.