Grachtenpanden, het zijn de karakteristieke woningen die onze hoofdstad Amsterdam al sinds jaar en dag kenmerken. Zo af en toe belanden dergelijke unieke panden wel eens in de verkoop, zoals nu ook gebeurt bij een grachtenpand aan de idyllische Keizersgracht. Het pand moet meerdere miljoenen opleveren, niet gek overigens, maar daarvoor krijgt de volgende bewoner wel een heel aparte woonkamer, om het maar even te nuanceren.

Amsterdams grachtenpand staat voor miljoenen in de etalage

Het pand waarover we het hebben staat zoals gezegd aan de Keizersgracht, op numero 397 A. Het betreft een state art benedenwoning inclusief kleine tuin en tuinhuis, gelegen op een gewilde locatie op een rustig deel van de Keizersgracht, in de wijk Grachtengordel-West aan de rand van de pittoreske Negen Straatjes. Net als het te koop staande grachtenpand van Lil’ Kleine is dit een woning die alle egards verdient.

Funda miljoenenpand Amsterdam

De woning en tuin zijn onder hoogwaardig architectuur gerenoveerd en voorzien van domotica. Het pand bestaat verder uit drie verdiepingen met een woonkeuken, woonkamer, vier slaapkamers en drie badkamers met verder een werkkamer en wijnkamer. De tuin, met een diepte van ongeveer 20 meter, ligt op het oosten, en beschikt naast over een tuinhuis, ook over een buitenkeuken, sauna, hottub en buitendouche.

Bijzondere woonkamer kenmerkt verkoopadvertentie

Maar waar het in deze advertentie echt om gaat, is de op z’n zachtst gezegd bijzondere woonkamer. Deze ruimte met een hoog plafond van vijf meter beschikt over een zitgedeelte aan de voorzijde met haard, een tussendeel met plaats voor de tafel en de living voorzien van boekenkast en een haard, grenzend aan het lichthof. Maar wat echt in het oog springt zijn de papegaaien aan de muur, die de verkoper van Funda een ‘Harry Potter-vibe’ geven. Wat ons betreft is vooral de prijs magisch.

Woonkamer grachtenpand Amsterdam

Enfin, de woonkamer wordt verder gekenmerkt door een indrukwekkende glazen vloer, welke ruimtelijkheid en licht biedt. Tevens verbindt deze het voorhuis met het achterhuis, alwaar de slaapkamer met en-suite badkamer zich bevinden. De slaapkamer beschikt over een kastenwand, apart toilet en de badkamer is voorzien van inloopdouche, vrijstaand bad, wastafels en vloerverwarming.

Amsterdam grachtenpand

Zoals elk grachtenpand in Amsterdam heeft ook dit miljoenenoptrekje de beschikking over een souterrain. Deze heeft een eigen toegangsdeur aan de voorzijde, die toegang geeft tot de slaap-/werkkamer aan de voorzijde, met daarnaast een aparte bergruimte en een aparte wijnkamer met wijnklimaatkast en pantry-keuken. De vloer is over de gehele verdieping uitgevoerd in marmer.

Fraaie woonkeuken is van alle gemakken voorzien

Achter het souterrain schuilt de fraaie, moderne woonkeuken. Deze is bijzonder smaakvol uitgevoerd en verschaft ook nog eens rechtstreekse toegang tot de tuin. De keuken is van alle gemakken voorzien met onder andere een Quooker kraan, Gaggenau inbouwapparatuur met diverse ovens en inductiekookplaten. De woonkeuken biedt voldoende ruimte voor een eettafel, is voorzien van een haard en beschikt over veel bergruimte.

Tuin grachtenpand Amsterdam

Via de trap is toegang naar de eerste verdieping waar op de entresol een werkkamer is gerealiseerd die uitkijkt naar het lichthof en de woonkamer. Aan de achterzijde zijn 2 slaapkamers, een apart toilet, een badkamer met douche en wastafel en een ruimte voor wasmachine en droger. Alle vertrekken zijn te bereiken vanuit de overloop.

Kortom: een woning middenin het centrum van Amsterdam die van alle gemakken voorzien is, en ook nog eens een vleugje magie geeft. Vraagprijs: € 4.500.000. Bekijk hier de Funda-advertentie.