Er doet zich binnenkort een unieke kans voor om één van de meest zeldzame sportwagens ter wereld op de kop te tikken. Een heuse Ferrari LaFerrari Aperta uit 2017, dit is één van de slechts 210 exemplaren wereldwijd, zal vlak voorafgaand aan de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas – in het weekend van 19 november – geveild worden door het gerenommeerde veilinghuis RM Sotheby’s.

Zeldzame Ferrari LaFerrari Aperta wordt binnenkort geveild

De iconische LaFerrari-serie werd in 2013 voor het eerst geïntroduceerd en groeide daarna snel uit tot één van de meest toonaangevende supercars van haar tijdperk. Tevens was het de eerste hybride van het Italiaanse merk waarbij een 6,3 liter V12 werd gecombineerd met een elektromotor. Dat stuitte logischerwijs eerst op veel verzet van de fervente autoliefhebber, maar die klaagzang werd snel tenietgedaan door de prestaties van deze Italiaanse krachtpatser. Het gecombineerde vermogen van 950 pk, een tijd van 0 tot 100 km/u in 2,6 seconden en een topsnelheid van 350 km/uur hebben in zekere zin een grote bijdrage geleverd aan het tot zwijgen brengen van de twijfelaars.

Ferrari LaFerrari Aperta

Bron: RM Sotheby’s

De autofabrikant bouwde slechts 499 exemplaren van de coupé, die goed moeten zijn verkocht omdat in 2017 een Aperta-variant met afneembaar targadak op de markt kwam. Van de Aperta zouden uiteindelijk slechts 210 exemplaren geproduceerd worden, die alleen beschikbaar werden gesteld aan eigenaren van het origineel. De te veilen bolide draagt het chassisnummer 232856, wat volgens de veilinglijst één van de laatst gebouwde exemplaren is geweest.

In zeven jaar door de handen van drie eigenaren

Dit exemplaar, welke is afgewerkt in Nero Daytona en een Nero lederen interieur heeft, is in de afgelopen zeven jaar door de handen van drie eigenaren gegaan. Het geeft aan hoe zeldzaam het is dat een Aperta op de markt verschijnt, eerder werd in januari echter wel al een LaFerrari geveild. In die zeven jaar heeft de Aperta een behoorlijke transformatie ondergaan. Naast de Nero-uitwerking is de Ferrari ook afgewerkt met Rosso-accenten aan de binnen- en buitenkant. Daarnaast was er ook een gelichte optie voor een koolstofvezel exterieurpakket en afneembare hardtop en is zelfs de garantie op de aandrijflijn met twee jaar verlengd. Bovendien heeft de oorspronkelijke eigenaar de wielen geüpgraded naar een set diamantgeslepen FXX-KJ 10-spaaks velgen om het opvallende pakket compleet te maken.

Ferrari LaFerrari Aperta

Bron: RM Sotheby’s

Dat de Aperta niet goedkoop was, is een understatement te noemen. Oorspronkelijk kostte de vierwieler meer dan $ 2,3 miljoen, Sotheby’s verwacht tijdens de veiling een bedrag van zeker $ 5,8 miljoen op te halen. De veiling zal op 17 plaatsvinden in Las Vegas, vlak voor de Formule 1 Grand Prix aldaar datzelfde weekend. Bekijk de site van RM Sotheby’s voor meer informatie.