Een grote collectie met duizenden voorwerpen uit films gaat vanaf donderdag onder de hamer bij veilinghuis Julien’s Auctions. Een van de topstukken betreft het mechanische hoofd van de alien E.T. uit de film E.T. the Extra-Terrestrial van Steven Spielberg uit 1982. Dit rekwisiet kan tot wel $ 1 miljoen opbrengen.

Hoofd van E.T. kan tot wel $ 1 miljoen opbrengen op veiling

De filmreeks met E.T. wordt bestempeld als een van de meest legendarische filmreeksen ter wereld. Het te veilen masker van E.T. komt ditmaal uit de film E.T. the Extra-Terrestrial uit 1982, geregisseerd door Steven Spielberg. De filmreeks vertelt het verhaal over Elliott, een eenzame jongen, die bevriend raakt met een buitenaards wezen, genaamd E.T., dat gestrand is op Aarde. Elliott en zijn broer en zus helpen het buitenaardse wezen naar zijn moederplaneet terug te keren, terwijl ze het wezen proberen geheim te houden voor hun ouders en de Amerikaanse regering.

Naar verwachting gaat het hoofd een bedrag dat tussen de $ 800.000 en $ 1 miljoen ligt opleveren, zo denkt veilingbaas Darren Julien. Omgerekend komt dat neer op zo’n € 741.000 tot € 926.000. Bijzonder is dat de neusgaten van het hoofd kunnen openen en sluiten, en ook konden de ogen, lippen, wenkbrauwen en tong kunnen bewegen. Het model is ontworpen door Carlo Rambaldi, een Italiaanse special-effects artiest, die het hoofd uit zijn privécollectie aanbood.

Vorig jaar leverde een mechanische pop van E.T. ruim $ 2,5 miljoen op.

Andere filmrekwisieten

Behalve het hoofd van de aliën, zal de veiling ook andere filmrekwisieten omvatten. Onder meer ook een machete van Harrison Ford uit Indiana Jones, het schild van Captain America en een machinegeweer van Bruce Willis uit Die Hard zullen worden geveild. De veiling loopt tot en met zondag 17 december bij Julien’s Auctions.