Hoewel de Ferrari 275 GTB wellicht niet zo eervol is als zijn voorganger, de Ferrari 250 GTO, is het desondanks zonder twijfel een van de beste sportwagens die uit de fabriek van Maranello gerold is. Een exemplaar uit 1964 – in dat jaar zijn er slechts drie van deze modellen gebouwd – wordt binnenkort geveild in Florida. Een unieke kans voor verzamelaars en liefhebbers.

Uiterst zeldzame Ferrari 275 GTB belandt binnenkort onder de hamer

Over het algemeen wordt aangenomen dat de 250 GTO, die onlangs ook al op een veiling werd aangeboden, maar de 275 GTB mag toch worden gezien als respectabele opvolger. De auto is speciaal ontworpen om Ferrari’s dominantie in GT-racen voort te zetten. De Fédération Internationale de l’Automobile, oftewel de internationale autosportbond FIA, weigerde aanvankelijk de wagen toe te laten op het circuit, omdat deze veel lichter was dan de oorspronkelijke wegversie. Toch wist hij, tijdens het seizoen 1965, de derde plaats algemeen te behalen tijdens de 24 uur van Le Mans.

Ferrari 275 GTB

Bron: Mecum

De betreffende Ferrari is een van de drie die ooit zijn geproduceerd. De auto, ontworpen door Pininfarina en gebouwd door Scaglietti, heeft een atletische carrosserie die oorspronkelijk in Rosso Cina werd afgewerkt voordat hij in Grigio Scurro Metalizatto werd gespoten voordat hij in 1965 door de Italiaanse zakenman Pietro Ferraro werd gekocht. Daarna is de wagen ngo in het bezit geweest van enkele vermogende verzamelaars.

Ferrari 275 GTB

Bron: Mecum

Hoewel de iconische rode kleur natuurlijk dé blikvanger pur sang is, mag de atmosferische 3,3 liter Type 213 Colomobo V-12 niet aan de aandacht worden onttrokken. Deze genereert 300 pk, die allemaal via een handgeschakelde vijfversnellingsbak naar de achteras wordt gestuurd. De wagen heeft een topsnelheid van zo’n 260 kilometer per uur.

Veiling

Het voertuig werd eerder verkocht voor $ 26,4 miljoen en is daarmee een van de duurst verkochte auto’s op een veiling ooit, maar kan nu zomaar eens nog meer opleveren. De Mecum’s Kissimmee 2024-veiling, waar ook deze 275 GTB onder de hamer zal gaan, loopt van 2 januari tot 14 januari 2024 in Florida. Er is geen schatting gegeven voor de auto, maar het bedrag zou wel eens ver tot in de tientallen miljoenen op kunnen lopen. Bekijk de veilingsite voor meer informatie.