Enzo Knol is een van de grootste YouTubers des lands. De nabij Assen geboren 30-jarige, die onlangs aankondigde voor het eerst vader te worden, is een van de eerste die van de filmpjessite een verdienmodel maakte. Inmiddels heeft hij meer dan 2,5 miljoen abonnees en een miljonairsvermogen. Daarnaast beschikt Enzo Knol over aardig wat vastgoed; nu heeft hij een penthouse voor tonnen op de kop getikt in zijn geboortestad Assen.

De carrière van Enzo Knol

Enzo Knol, geboren onder de naam Enzo Erkelens, kwam in 1993 ter wereld in Rolde, nabij Assen in Drenthe. Zijn oudere broer Milan Knol maakte al langer filmpjes op het internet, wat Enzo op het idee bracht om zelf video’s te gaan maken. Op 9 juni 2013 plaatste Enzo Knol zijn eerste YouTube-video, die een dag eerder was opgenomen ter ere van zijn verjaardag. Hij verwierf grote bekendheid nadat hij in februari 2014 een video publiceerde waarin een fietsstunt mislukte, waardoor hij ten val kwam en zijn arm brak. Hij uploadt dagelijks een video, een zogeheten vlog, waarin hij de kijkers meeneemt in zijn dagelijks leven.

Penthouse Enzo Knol

Bron: Bekende Buren

Dat viel erg in de smaak, en op 29 december 2015 haalde hij de prestigieuze mijlpaal van 1 miljoen abonnees. Hij was vervolgens met regelmaat te zien in het inmiddels gestopte tv-programma RTL Late Night. In 2018 behaalde het kanaal van Knol 2 miljoen abonnees. De teller staat op het moment van schrijven nu op 2,77 miljoen abonnees.

Knol heeft tegenwoordig een vermogen dat wordt geschat tussen de € 2 miljoen en € 4 miljoen. Daarmee heeft hij veelvuldig geïnvesteerd in vastgoed. In 2016 kocht hij een appartement in Zeist, welke nu voor ruim € 700.000 in de verkoop staat. In 2021 kocht hij een villa in Soesterberg, in dezelfde straat als dat van zijn broer Milan. In dat jaar kocht hij ook twee appartementen aan het Italiaanse Gardameer, welke hij verhuurt als vakantiewoningen. Nu heeft Enzo Knol nog een woning gekocht, te weten een prachtig penthouse in Assen.

Het penthouse van de YouTuber in Assen

Volgens Bekende Buren bedroeg de vraagprijs € 450.000. Het is onbekend wat Knol precies voor de woning heeft betaald, maar de vlogger krijgt een modern penthouse, gelegen in een monumentaal voormalig graanpakhuis, met een woonoppervlak van bijna 180 m², met vier slaap- en twee badkamers, verdeeld over twee woonlagen.

Penthouse Enzo Knol

Bron: Bekende Buren

Verder is er een luxe open keuken met alle nodige inbouwapparatuur. Tevens is er een bijkeuken, en een berging. Knol kan zijn indrukwekkende wagenpark kwijt in de ondergrondse garage.