Het is niet alledaags dat een 24-jarige een luxe villa van meerdere miljoenen euro’s verkoopt. Toch is dat precies wat Mees Gijsen heeft gedaan. In 2021 kocht hij volgens het Noordhollands Dagblad deze prachtige woning in Huizen van zijn vader en nu heeft hij het besluit genomen om het te verkopen. Het pand, gelegen op maar liefst 5.125 vierkante meter grond, biedt indrukwekkende faciliteiten zoals een garage voor vier auto’s, een au pair-pension en zelfs een lift in de gang. Vraagprijs: € 6,5 miljoen.

24-jarige zet zijn extravagante villa in Huizen in de verkoop

Wat deze villa in Huizen extra bijzonder maakt, is het verrassend verfijnde interieur dat u wellicht niet direct zou verwachten bij zo’n jonge eigenaar. Het luxueuze interieur bestaat uit extravagante elementen zoals een witte piano, engelensculpturen en hoogwaardige accessoires. Ondanks de luxe ligging staat het pand al ruim een jaar te koop op Funda, zonder dat er een geschikte koper is gevonden.

24-jarige verkoopt 6,5 miljoen villa in Huizen

Uitdagingen bij het vinden van een koper

De makelaar omschrijft het interieur van de villa als ‘intrinsiek mooi’, maar er zijn ook geluiden geweest dat het meer geschikt zou zijn voor een stedelijk penthouse dan voor een traditionele villa. Dit kan potentiële kopers afschrikken. Zo wordt er gespeculeerd dat het Hermès-behang in het toilet misschien niet ieders smaak is. Desondanks blijft de makelaar vertrouwen hebben in de aantrekkingskracht van het pand op een bredere leeftijdsgroep.

Het luxueuze interieur kan volgens een zakenblad een ‘intern contrast’ vormen dat potentiële kopers zou kunnen afschrikken. Toch blijft de makelaar de esthetische aantrekkingskracht ervan waarderen. Daarnaast kan ook de huidige vraagprijs van het pand, die is verlaagd naar € 7,25 miljoen vanaf de oorspronkelijke € 7,75 miljoen, invloed hebben op de verkoop ervan. De prijs is nog eens met € 750.000 verlaagd, naar € 6,5 miljoen.

24-jarige verkoopt 6,5 miljoen villa in Huizen

De villa in Huizen beschikt over verschillende stijlvolle elementen die zeker indruk maken. Zo is er onder andere een overdekte jacuzzi, een binnenzwembad en een tuin vol weelderig groen. Deze prachtige voorzieningen accentueren het pand en maken het geheel nog aantrekkelijker voor potentiële kopers.

Het is interessant om te weten dat deze Gooise villa al 6,5 maand te koop staat. Dit is typisch voor woningen in dit prijssegment. Over het algemeen worden woningen tussen 1 en 3 miljoen euro veel sneller verkocht in het Gooi dan panden boven de 3 miljoen euro. Enfin, deze villa wacht nog altijd op een nieuwe eigenaar. Bekijk hier de Funda-advertentie.