De Nederlandse rapper Lijpe geldt als een van de meest toonaangevende hiphopartiesten van ons land. Met zijn ruige nummers over het bikkelharde straatleven en daarin verstopte levenslessen heeft de rapper in het afgelopen decennium de harten van menig luisteraar veroverd. Dat Lijpe als een van de grondleggers van de hedendaagse Nederlandse hiphop nog steeds aardig aan de weg timmert, getuigt zijn splinternieuwe aankoop: een zeer extravagante Lamborghini Urus, gehuld in een jas van Mansory.

De carrière van Lijpe

Zoals gezegd geldt de Nederlandse rapper, met Marokkaanse roots, als een van de meest geliefde hiphopartiesten van ons land. Abdel Achahbar, zoals de artiest echt heet, werd in 1993 geboren in het Utrechtse Maarssen en richtte zich in zijn jeugdjaren direct op rap. In 2013 deed hij samen met collega-rapper Ismo een spitsessie bij platenmaatschappij Zonamo Underground, welke inmiddels miljoenen keren zijn bekeken. In datzelfde jaar lanceerde hij zijn eerste album Van de bodem naar de grond. Een jaar later lanceerde hij zijn album Levensles, en werd hij onderdeel van The New Wave, wat in de volksmond wordt gezien als het collectief waardoor hiphop in Nederland is doorgebroken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lijpe (@lijpe)

In 2016 kende hij zijn echte doorbraak, met het album Jackpot, waarop het nummer Eng uitgroeide tot een regelrechte hit. In de jaren die volgden lanceerde Lijpe nog enkele albums en nummers, die regelmatig uitgroeiden tot hits. In 2023 stond hij in de top 10 meest geluisterde artiesten van Nederland op Spotify.

De Nederlandse rapper heeft nu de beschikking over een zeer extravagante Lamborghini Urus

Tegenwoordig resideert de rapper vooral in Dubai, waar hij middels een nieuwe, sportieve bolide de kroon op zijn werk zet. In een op Instagram verschenen video (zie hierboven) is te zien dat hij een autodealer binnenloopt en het doek van een zeer bijzondere Lamborghini Urus trekt, waarna hij quasinonchalant instapt en wegrijdt. Lijpe is overigens niet de enige rapper die beschikt over een Urus.

De Urus, waarvan dit model volledig onder handen is genomen door de tuners van Mansory, heeft normaal gesproken een vraagprijs die rond de € 312.000 ligt, met een topsnelheid van 305 kilometer per uur, maar als we de wagen even grondig bekijken lijkt die prijs voor dit model vrij onwerkelijk. Een gemiddeld Urus Mansory-model kost al gauw richting de € 700.000 à € 800.000.