Het inrichten van een ruimte is altijd een leuke uitdaging. Vooral als het gaat om het kiezen van passende decoraties, zoals kussens die matchen bij uw (nieuwe) bank! Om te zorgen dat u de perfecte match vindt, geven we u in dit artikel een aantal handige tips.

 Denk aan het doel

Het is van tevoren natuurlijk belangrijk om te bepalen wat u met de kussens wilt doen. Zijn ze enkel voor de sier en hebben ze verder geen nut? Dan maakt het weinig uit welke stof u hiervoor kiest. Maar als u graag lekker op de kussens wilt liggen als u op de bank aan het loungen bent, is een zachte stof een must. Hiervoor zijn stoffen zoals velours, fluweel of flanel ideaal.

Bent u een koukleum en ligt u graag met een kruik op de bank? Dan is het de hoogste tijd om warmtekussens in huis te halen! Die zorgen er ook nog eens voor dat u de hele avond heerlijk warm en knus op de bank ligt, maar zijn er tegenwoordig ook in allerlei mooie kleuren en stoffen.

Match de kleuren

Of u bank nou een neutrale kleur heeft of eentje die er lekker uitspringt, matchende kussens zijn onmisbaar. Dat betekent niet dat ze precies dezelfde kleur hoeven te hebben (al mag dat natuurlijk ook), maar dat de kleuren samen zorgen voor een harmonieus geheel.

Hiervoor kunt u kijken naar de kleurencirkel van Itten. Kleuren die naast elkaar liggen op deze cirkel zijn vaak mooi te combineren. Wilt u liever een bijzonder effect creëren? Kies dan eens voor een tegenovergestelde kleur!

Kijk naar de omgeving

Niet alleen de kleur van de bank is van belang bij het kiezen van passende kussens. Ook het kleurenschema van de rest van de woonkamer bepaalt wat wel en wat juist niet matcht. Heb u een neutraal interieur? Dan is het leuk om de kussens te matchen met wat meer kleurrijke decoraties, zoals kunst, (nep)bloemen of vazen. Zo zorg u voor een rustgevende omgeving, met hier en daar een vrolijke toevoeging!

Een heerlijke woonruimte

Tijdens het inrichten van uw woonkamer brengt u alles samen: een comfortabele bank, een mooi tapijt en allerlei leuke decoraties. Ook kussens voor op de banken en stoelen mogen hier natuurlijk niet aan ontbreken! Door de juiste kussens te kiezen die goed matchen bij uw interieur en persoonlijke voorkeuren, zorgt u voor een harmonieuze uitstraling en een heerlijke woonervaring.