Porsche staat bekend om zijn luxe en sportieve auto’s, en nu is het tijd voor de introductie van een nieuwe toevoeging aan hun line-up: de volledig elektrische Porsche Macan. Als het kleinere broertje van de succesvolle Cayenne, wordt deze nieuwe Macan gekenmerkt door zijn sportieve rijeigenschappen en compacte formaat. Om dit model te ontwikkelen, werkt Porsche samen met Audi aan het PPE-platform (Premium Platform Electric). Dit platform zal ervoor zorgen dat de elektrische Macan indrukwekkende prestaties levert en tegelijkertijd een groot bereik biedt.

Verbeterde aerodynamica voor een indrukwekkend bereik voor de Porsche Macan

Eerder lanceerde Porsche al de concepten voor een elektrische Taycan, maar nu is het de beurt aan de Macan. Een belangrijk aspect van elke elektrische auto is het gewicht, aangezien dit direct invloed heeft op het rijbereik. De nieuwe Macan zal naar verwachting een grote accucapaciteit hebben van 95 kWh, wat resulteert in een indrukwekkend bereik van minimaal 500 kilometer. Dit betekent dat bestuurders zonder zorgen lange afstanden kunnen afleggen zonder zich zorgen te hoeven maken over het vinden van een oplaadpunt.

Naast de grote accucapaciteit zal de nieuwe Macan ook profiteren van verbeterde aerodynamica. Dit draagt bij aan een efficiënter energieverbruik en verhoogt het algehele bereik van de auto. Porsche heeft altijd aandacht besteed aan het ontwerpen van gestroomlijnde en elegante auto’s, en deze elektrische Macan is geen uitzondering.

Introductie van de nieuwe volledige elektrische Porsche Macan

Bron: Porsche

 

Een ‘coupé-SUV’ met typische Porsche-kenmerken

Op 25 januari zal de officiële onthulling plaatsvinden en krijgen we eindelijk een volledig beeld van het ontwerp van de nieuwe Macan. Verwacht wordt dat Porsche kiest voor een “coupé-SUV” designaanpak, waarbij ze hun kenmerkende sportieve lijnen combineren met het praktische aspect van een SUV.

Introductie van de nieuwe volledige elektrische Porsche Macan

Bron: Porsche

Voorlopige tekeningen die zijn vrijgegeven, laten ons alvast kennismaken met het unieke ontwerp van Porsche. Het compromis kan echter liggen in de hoofdruimte, gezien het meer aflopende daklijnontwerp dat typerend is voor coupé-achtige modellen. Toch zal dit zeker niet ten koste gaan van de algemene uitstraling en prestaties waar Porsche bekend om staat.