Als u aan iconische sportauto’s denkt, is de Lamborghini Countach ongetwijfeld een van de eerste modellen die in je opkomt. Met zijn opvallende uiterlijk en indrukwekkende prestaties heeft deze auto een speciale plaats in de autogeschiedenis veroverd. Een bijzondere variant van deze legendarische auto is de 25-jarige jubileumeditie uit 1989. Oftewel, een iconische zwarte Lamborghini Countach.

Unieke zwarte Lamborghini Countach wordt op veiling aangeboden

De Lamborghini Countach staat bekend om zijn gedurfde ontwerp en opvallende kleurencombinaties. De 25-jarig jubileumeditie is geen uitzondering. Deze speciale editie werd geleverd met een iconisch wit exterieur, wat perfect past bij het extravagante karakter van de auto. Je kunt deze versie zelfs bewonderen in de film “The Wolf of Wall Street“, waarin hij een prominente rol speelt.

Terwijl het iconische witte exterieur ongetwijfeld indruk maakt, was de jubileumeditie ook verkrijgbaar in een sinistere zwart-op-zwart uitvoering. Deze kleurstelling geeft de auto een mysterieuze en agressieve uitstraling, waardoor hij nog meer opvalt op de weg. Of je nu kiest voor het iconische wit of het stoere zwart, deze speciale zwarte Lamborghini Countach is zeker een blikvanger.

De unieke Lamborghini Countach 25-jarig jubileumeditie uit 1989

Herontwerp door Horacio Pagani

Om het 25-jarig jubileum van Lamborghini te vieren, heeft de legendarische ontwerper Horacio Pagani ongeveer 500 wijzigingen aangebracht aan de Countach. Deze wijzigingen waren bedoeld om het design te verfijnen en de prestaties te verbeteren. Enkele opvallende aanpassingen zijn onder andere het verhogen van de neus, het vergroten van de achterbumper en het vergroten van de zijplanken. Dit herontwerp geeft de jubileumeditie een uniek uiterlijk dat trouw blijft aan het oorspronkelijke ontwerp van Marcello Gandini.

Prestatie- en eigendomsgeschiedenis

Onder de motorkap van deze bijzondere Countach ligt een krachtige 5,2-liter V12-motor die maar liefst 420 pk en 369 Nm koppel produceert. Met zulke indrukwekkende specificaties kan deze auto adembenemende prestaties leveren en een onvergetelijke rijervaring bieden.

De unieke Lamborghini Countach 25-jarig jubileumeditie uit 1989

Een recent veiling voorbeeld van deze jubileumeditie werd nieuw geleverd bij een dealer in New Jersey en bleef in deze staat tot de aankoop in 2021. Op dit moment wordt het hoogste bod op deze unieke auto geschat op $ 575,000.

Al met al is deze zwarte Lamborghini Countach 25-jarig jubileumeditie uit 1989 een eerbetoon aan een van de meest iconische sportauto’s ooit gemaakt. Met zijn opvallende design, indrukwekkende prestaties en beperkte beschikbaarheid blijft deze auto een droom voor autoliefhebbers over de hele wereld.